Öğretmenlerle yapılan bu eğitime 15 Temmuz gecesini anlatan, şehitlerimizin fotoğraflarının da yer aldığı slayt gösterileriyle bir video izleterek başladı. Akabinde yaptığı konuşmanın çarpıcı noktaları şu şekildeydi:

15 Temmuz vatanımızı, milletimizi, millî irademizi ve demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik yapılan ancak büyük milletimizin iman dolu yüreği, birlik ve beraberliğiyle geri püskürttüğü hain bir darbe girişimidir.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi bu hain darbe girişimine karşı tek yürek olarak tüm dünyaya millet olma bilincinin ne demek olduğunu göstermiş, söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu yeniden ispatlamışlardır.

15 Temmuz’un unutulmasına asla izin vermeyeceğimizi, şehitlerimizin aziz hatıralarını siz değerli öğretmenlerimizin önderliğinde gelecek nesillere aktaracağımızı belirtmek istiyorum.

 Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyor, 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için canla başla çalışmayı en büyük görev kabul ediyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Editör: Haber Merkezi