Giresun’un Piraziz ilçesinde bir okulda çalışan Güneydoğulu işçilerin öğretmeni darp ettiği ve istiklal marşının okunmasına engel olduğu söylentileri infiale yol açtı. Yüzlerce vatandaş okulun etrafını kuşatarak Güneydoğulu işçileri linç etmek istedi. Polisler okulla vatandaş arasına adeta etten duvar ördü. 

Polisinin vatandaşı ikna çabaları yetersiz kalınca polis kalabalığı dağıtmak için gaz bombası kullandı. Vatandaşların gaz bombalarının etkisiyle ara sokaklara dağılmasını fırsat bilen emniyet güçleri okulda mahsur kalan işçileri okuldan zırhlı araçlarla çıkartarak karakol binasına götürdü. 

Edinilen bilgiye göre, Piraziz Endüstri Meslek Lisesi’nde sabah saatlerinde öğrenciler ve öğretmenler İstiklal Marşı`nı okumak üzereyken okulda tadilat işlerini yapan ve Güneydoğulu olduğu öğrenilen işçilerin bir süre durmaları istendi. Ancak iddialara göre işçiler çalışmaya ve gürültü yapmaya devam ederek İstiklal Marşı`nı okumadan okula girmeleri gerektiğini söylediler. Bunun üzerine bir öğretmenle işçiler arasında tartışma çıktı. İşçilerden biri okul hademesini ve öğretmeni darp etti. Bunun üzerine kavga başladı. Okuldaki kavgayı duyan vatandaşlarda okula yürüdü. Güvenlik güçleriyle vatandaşlar arasında okul çevresinde arbede yaşandı. Vatandaşlar işçilerin kendilerine teslim edilmesini isterken, polis ise buna müsaade etmedi. Zaman zaman arbedenin şiddete dönüştüğü zamanlarda ise İstiklal Marşı devreye girdi. İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından arbede kaldığı yerden devam etti.

Vatandaşı kalabalıklaşarak okul parmaklıklarını devirdiği sırada polis gaz bombası kullandı. Gaz bombasının etkisiyle vatandaşın dağıldığı sırada polisler zırhlı polis aracıyla işçileri mahsur kaldığı okuldan çıkararak karakola götürdü. Ancak olaylar yine bitmedi. Vatandaş bu sefer tepkisini polise gösterdi. Vatandaşın ilçede okul etrafındaki tepkileri devam ediyor.

Kaynak:doğruhaber

Editör: Haber Merkezi