Hemde büyük bir sevdadır Diyarbakırspor. Bu sevda ne anlatılabilir nede sonu gelir. Şampiyonlar liginde de olsa, amatör ligde de olsa illede DİYARBAKIRSPOR.

NEDENMİ?

1968 yılından bu yana var olan Diyarbakırspor tüm büyük takımların korkulu rüyası oldu. Hepsine adeta kök söktürdü. Bu takımların hepsinin Diyarbakırspor ile hatırlamak istemediği bir anısı mutlaka vardır.

Bu bölgenin adeta bacasız bir fabrikası haline gelmiştir. Yıllar boyu yüzlerce insan buradan evine ekmek götürmüştür.

Simitçisinden çekirdekçisine kadar otelinden marketine kadar bu takım sayesinde satış yapmıştır.

Yanlış olduğunu söylediğimiz halde kendini tanıtmak ve gündemde kalmak isteyen bazı iş adamları, siyasiler ve bürokratlar bu takım sayesinde bir yerlere gelmiştir.

Son zamanlarda ise yanlış yönetim, özellikle de para ve siyaset işin içine girmiş, bu bütük takım yalnız bırakılmış, takımımız önce alt liglere, sonra da amatör kümeye düşmüştür.

Ama küllerinden doğmaya karar vermiş olan Diyarbakırspor Amatör Ligde Şampiyon olarak bir üst lige de çıkmasını bilmiştir.

Gönül isterdi ki alt liglerde de bu iş adamları, siyasetçiler, bürokratlar bu takımın yanında olsun. Ama yoklar. Bu takıma gerçekten gönül vermiş birkaç kişi dışında yoklar. Varsın olmasınlar.

Çünkü vefa nedir bilmezler. Gönül yoktur onlarda. Sevgi yoktur.

Ama bizler biliyoruz ki bu takıma gönül vermiş binlerce kişi vardır. Her daim de olacaklardır.

En başta elini değil gövdesini bu taşın altına koyan değerli Başkan Şeyhmus AKYIL ve ekibi vardır. Çok zorlu şartlar altında takımı sahiplenmiş, takımın önce amatör de şampiyon olması için kapı kapı dolaşmış Şeyhmus Başkan ve ekibi bu şampiyonlukta en büyük pay sahibidirler. En büyük takdir ve teşekkürü de onlar hak etmektedir. İyi ki varsınız.

Yine Güneydoğu Spor Yazarları Derneği var. Çocukluklarından beri bu renklere bağlı Dernek Başkanı sevgili Yılmaz BAY ve değerli ekibi var bu şampiyonluk pay sahibidirler. İyi ki varsınız.

Ülkemizin neresinde olursa olsun kalbi bu takım için atan. Duaları bu takım için olan. Bu takıma çeşitli birimlerde hizmet etmiş ağabeylerimiz var. İyi ki varsınız.

Çocuklarını, torunlarını bu maçlara gönderen. Gönderirken de hem çocuklarına hem de bu takıma dua eden elleri öpülesi analarımız, ninelerimiz, dedelerimiz var. İyi ki varsın