Diyarbakır'da yaşayan 27 yaşındaki Leyla Can Aksel, daha çocukken babasını kan davası yüzünden kaybetti. Başarılı bir okul hayatı geçiren Aksel, Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünü kazandı. Okulunu başarıyla bitiren Aksel, kısa zamanda iş hayatına atıldı. Genç kadın bir gün annesine liseden beri tanıdığı Şevket ile ile evlenmek istediğini söyledi. Baba hayatta olmadığı için annesi amcasına da danışmasını istedi. Bir bankada yönetici olarak görev yapan amca Mustafa Can (47) ise bu evliliğe şiddetle karşı çıktı. Amcaya göre ilaç mümessili Şevket, diş doktoru kızına yakışmıyordu.

CSI DİYARBAKIR
Amcanın karşı çıkmasına rağmen gençler iki yıl önce evlendi. Ancak amcayla aralarındaki buzlar bir türlü erimedi. Ve son gün... Aile ziyaretinden dönen genç çift kapıda amca Mustafa Can ile karşılaştı. Çıkan tartışma giderek alevlendi. Evden ruhsatsız silahını kapıp aşağı inen öfkeli amca kurşun yağdırdı. Şevket Aksel oracıkta eşinin kucağında can verdi. Oğlu Şevket Aksel'in ölüm haberini alan, gelininin de 'Canım babam' diye özümsediği baba 50 yaşındaki Yusuf Aksel ise kalp krizi geçirdi ve birkaç gün sonra hayatını kaybetti. Mustafa Can işlediği cinayetin ardından Diyarbakır'dan kaçtı. Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de şüpheliyi bulmak için titiz bir soruşturma başlattı. Bir otomobil satışı için verilen vekaletnameden Mustafa Can'ın İstanbul'da olabileceği tespit edildi. Nerede olabileceğine ilişkin 20'ye yakın adres takibe alındı. Ama cinayet şüphelisi, deyim yerindeyse yer yarılmıştı da içine girmişti. Diyarbakır Cinayet Bürosu ekiplerinin pusu attığı yerlerden biri de Ataşehir Alanaldı Caddesi üzerindeki bir adresti. Ekipler sabırla bekledi. Ve sabrın neticesini takibin 3'üncü günü öğle saatlerinde aldı.

SAÇLARINI BOYAMIŞ
Tiryaki olan Mustafa Can dumandan bunalmış olacak ki, bu kez pencereyi açmaya karar verdi. Ve o tam da pencereyi açarken aşağıdaki ekipler fotoğraf makinesinin denklanşörüne baktı. Elde edilen iki kare fotoğraf acil olarak Diyarbakır'a e-posta yoluyla gönderildi. Cevap dakikalar içinde geldi. "Saçlarını ve bıyıklarını boyatmış ama adamımız bu! Kapıdaki ekipler yıldırım hızıyla daireye girdiğinde Mustafa Can daha sigarasını söndürmemişti bile. Polislere "Yanlış adamı yakaladınız" diyen Mustafa Can, Remzi Günay adına düzenlenmiş bir kimlik gösterdi. Kurt dedektifler haliyle bu oyunu yutmadı. Diyarbakır'a götürülen Mustafa Can, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

LEYLA HÂLÂ ŞO KTA
Yaşadığı acıyı SABAH'a anlatan Leyla Can Aksel cinayetin şokunu hâlâ atlatamamış: "Amcam, eşimin ailesini de yıllardan beri tanımasına rağmen evliliğimize düğün günü bile karşı çıktı. Zaman zaman tehditlerine devam etse de işi cinayete kadar vardırabileceğini hiç düşünmedik. Bu yüzden savcılığa bile şikâyette bulunmadık. Bir insan öz be öz yeğeninin mutsuzluğunu neden ister ki? Hâlâ olayın şoku içerisindeyim. Bir tarafta öz amcam... Katil oldu, tutuklandı, cezaevinde... Diğer tarafta sevdiğim iki insan... Eşim ve dünyadaki tek babam artık mezarda..."..

ÜÇ GÜN EVİN ÖNÜNDE ÇIKMASINI BEKLEDİLER
Tutuklanarak cezaevine gönderilen Mustafa Can'ın yakalandığı Ataşehir Alanaldı Caddesi üzerindeki evin önünde 3 gün boyunca sabırla bekleyen dedektifler katili yakalatan kareyi çekti.SABAH GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi