Diyarbakır'da hırsızlık amaçlı girdiği evde, ev sahibi tarafından vurulan B.T. (16) bir süre kaçtıktan sonra yığılarak yere düştü. Bu sırada, aynı mahallede ikamet eden bir kadın, silah sesleri üzerine birisinin yere yığıldığını görerek, yardımına gitti. Kadın, yerde ağır yaralı yatan kişinin oğlu olduğunu gördü. Pompalı tüfekle vurulduğu belirlenen B.T., olay yerinde hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, olay Kayapınar ilçesi Yeniyol semtinde meydana geldi. Arkadaş olan B.T. ile M.E., bir apartmanın giriş katında bulunan daireye hırsızlık amaçlı girdi. Bu sırada uyanık olan ev sahibi, hırsızlara karşı koydu. Kaçan kişileri, yakalamak için kovalayan ev sahibi, elindeki pompalı tüfekle hırsızlara arkadan ateş etti. Saçmaların isabet ettiği B.T., sırtından vurulmasına rağmen kaçmaya çalıştı, bir süre sonra yere yığıldı. Diğer yaralı M.E. ise fazla kaçamayarak bir apartmanın duvarına sığında. Silah sesleri üzerine bakmak için balkona çıkan B.T.'nin annesi, birinin yığıldığına gördü ve yardımına koştu. Yerde yaralı yatan oğlu olduğunu öğrenen anne, sinir krizi geçirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri B.T.'ye müdahale etti, ancak bütün çabalara rağmen kurtarılamadı, M.E. ise hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olay mahallinde geniş çaplı çalışma yaparken, bir kişiyi gözaltına aldı. Hayatını kaybeden B.T. ile M.E.'nin hırsızlık amacıyla ikamete girdikleri belirtiliyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Cihan

Editör: Haber Merkezi