Patlamada çok sayıda kişinin yaralandı. Olay saat 13.00 sıralarında kentin en merkezi yeri Genç Caddesi üzerinde meydana geldi.

CANLI BOMBA İDDİASI
Görgü tanıklarının ifadesine göre 'canlı bomba' eylemi olduğu sanılan patlamada yaralananlar ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı. Patlamada çevredeki binalar ve otomobiller de hasar gördü.

4 ÖLÜ 20 YARALI
Patlama sonrası İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den açıklama geldi. Şahin patlamada 4 kişinin öldüğünü 20 kişinin yaralandığını açıkladı..Ölenlerden biri canlı bomba.Şahin, patlamanın parti binası yakınında bir kafede meydana geldiğini açıkladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Van'dan Bingöl'e geçiyor..

Saldırının AK Parti İl Binası yakınlarında gerçekleştirildiği ve görgü tanıklarının ifadelerine göre canlı bomba kadının olduğu öğrenildi.

 Bingöl Valisi Mustafa Güvencer, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu, güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığını kaydetti. Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay da, olayın yaşandığı yerin alt katında çocuk mağazası olduğunu üst katta ise AK Parti il başkanlığının bulunduğunu anlattı. "ensonhaber

Editör: Haber Merkezi