Bingöl'ün Karlıova ve Kiğı ilçelerinde, ayrıca Tunceli'nin Nazimiye, Pülümür, Hozat, Ovacık, Mazgirt ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime bir gün ara verildi.

Bingöl'ün Karlıova ve Kiğı ilçe kaymakamlıkları tarafından yapılan açıklamalarda, 17 Ocak Çarşamba günü yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ve köy okullarının tamamının tatil edildiği belirtildi. Ayrıca, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacakları ifade edildi.

Yedisu Kaymakamlığı da bölgede yaşanan aşırı kar yağışı, don ve buzlanma nedeniyle 17 Ocak Çarşamba günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere, ayrıca Kürdan ve Döşengi okullarında 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiğini açıkladı.

Tunceli Valiliği ise yoğun kar yağışı nedeniyle Nazimiye, Pülümür, Hozat, Ovacık, Mazgirt ilçelerinin genelinde ve Pertek köy okullarında eğitime 17 Ocak'ta bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerin idari izinli sayılacağı belirtildi. (Haber: Erol Baran)     

Muhabir: Erol Baran