ANTALYA

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, ilçede geçen hafta önce sel, ardından hortum yaşandığını, her iki afette çok sayıda çiftçiye ait tarım alanlarında zarar oluştuğunu söyledi.

Yaptıkları hasar tespit çalışmalarında selde en büyük zararın Köşkerler köyünde, hortumda ise Çevreli köyünde oluştuğunun ortaya çıktığını bildiren Karaman, ''Sel felaketinde Köşkerler köyümüzde 260 aileye ait 881 dekar, Karabucak köyünde 52 aileye ait 170 dekar, Gürses köyünde 10 aileye ait 27 dekar, Alakent Mahallesi'nde ise 92 aileye ait 216 dekar olmak üzere toplam 414 aileye ait bin 294 dekar sera alanı zarar gördü. Hortumda ise Çevreli köyünde 4 çiftçimize ait 10 dekar tamamen, 15 çiftçimize ait yaklaşık 40 dekar sera alanında da kısmen zarar oluştu'' dedi.

 

Sel ve hortumun neden olduğu zararın yaklaşık 7 milyon lira olduğunu kaydeden Karaman, selden dolayı bazı köy ve mahallelere ulaşımı sağlayan yollarda kısmen bozulmalar olduğunu, bunların sel anından itibaren yapılan çalışmalarla giderildiğini anlattı.

Karaman, hem sel hem de hortumla ilgili zararların giderilmesi için çalıştıklarını, özellikle selin meydana geldiği bölgede ilgili kamu kurumlarıyla yaptıkları değerlendirmelerde aynı sorunun tekrar yaşanmaması için yapılabileceklerini araştırdıklarını belirtti.

    Öte yanda Bismil'de yaşanan son yağmurlarda Mercimeklerin zarar gördüğü belirtildi.

Editör: Haber Merkezi