Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nda Siirt Bölge Elemeleri


Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları, Siirt Bölge Finali Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapıldı.
Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları, Siirt Bölge Finali Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Mustafa Yavuz, dil öğretiminin önemine değinerek bu alanda Avrupa ülkeleri arasında sonuncu olduğumuzu ifade etti.

Ak Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, eğitimde büyük yenilikler gerçekleştirdiklerini ve öncelikle meslek okullarının önündeki katsayı ucubesini kaldırdıklarını ifade etti. Demirkıran, "Öğrencilerimizin Kur'an-ı Kerimi ve Peygamber Efendimizin hayatını öğreten siyer derslerini seçmeli ders olarak koyduk. Bunları Talim Terbiye Kurulu kararıyla koyabilirdik. Ancak birileri çıkıp bunlar nerden çıktı demesin diye bunları yasa ile gerçekleştirdik. İsteyen çocuğuna bu dersleri aldırsın, isteyende aldırmasın. Yıllardır beklenen ve halkın istediği bir eğitim modeli ve talebiydi." dedi.

Bilgi, şiir okuma ve hitabet dallarında yapılan yarışmada bölge illeri İmam Hatip Liseleri öğrencileri yarıştı. Yarışmada her dalda ilk üçe giren öğrencilere çeyrek altın ve onları hazırlayan öğretmenlerine ve yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Bilgi yarışmasında Bismil Mecit Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Siirt Merkez Anadolu İmam Hatip Liseleri ilk üç dereceyi paylaşırken, Şiir yarışmasında Siirt Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi 1.ci, Şanlıurfa Merkez İmam Hatip Lisesi ikinci ve Mardin Nusaybin Anadolu İmama Hatip Lisesi üçüncü oldu. Hitabet yarışmasında ise ilk üç dereceyi Şırnak Merkez Anadolu İmama Hatip, Şanlıurfa Bozova Anadolu İmam Hatip ve Kurtalan Anadolu İmam Hatip Liseleri paylaştı.

Hitabet Yarışması sonucunda bölge birincisi Şırnak Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şanlıurfa Bozova İmam Hatip Lisesi ikinci, Siirt Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.

Bilgi Yarışması sonucunda Diyarbakır Bismil Mecit Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Siirt Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Şiir Yarışması sonucunda Siirt Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Şanlıurfa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Mardin Nusaybin Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.

 

Editör: Haber Merkezi