Geçen hafta aralarında Bismil haber gazetesi temsilciside Bik gazeteciler konferansına katılmıştı. Bik tatil köyü temelini Demirel atmıştı. 

HABER MERKEZİ (bik.gov.tr) - BİK Fotoğraf Arşivi’nde bulunan 1966 yılına ait siyah beyaz panoramik fotoğrafta, Demiel BİK yetkilileriyle birlikte temel atarken görülüyor. Demirel, elinde kürek halka hitap ediyor.
Konuşmaların ardından Demirel, temele ilk harcı koyuyor ve inşaat başlıyor.
Törene Başbakan Süleyman Demirel ile birlikte Basın İlan Kurumu'nun (BİK) ilk Genel Müdürü Sebahattin Selek, dönemin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Burhan Felek, dönemin BİK Yönetim Kurulu Merih Şanlı ve birçok devlet erkanı ile çok sayıda basın mensubu katılmıştı.

ECEVİT’TEN AZİZ NESİN’E

Demirel’in temelini attığı Tatil Köyü, 1968 yılından itibaren hizmet vermeye başladı. Daha sonra rahmetli Başbakan ve gazeteci Bülent ECEVİT, Aziz NESİN, Necip Fazıl KISAKÜREK, Tarık BUĞRA, Ahmet KABAKLI gibi birçok gazeteci, yazar ve düşünce adamının uğrak yeri oldu.

BİK, eğitim üssüne dönüştürdüğü Bayramoğlu’nda Türkiye’nin 81 ilindeki habercileri, yurtiçi ve yurtdışından gelen deneyimli gazetecilerle buluşturarak tecrübe paylaşım seminerleri düzenliyor.
İstanbul’un yakın yerleri konseptinde, butik otel tarzında, doğa ile yeşilin birleştiği noktadaki tesislerde, çocuk aquaparkı,  kapalı çocuk oyun parkı, survivor yarış parkuru, şişme oyun parkı, playstation, havalı hokey, langırt, bilardo vb. gibi oluşturulan yeni sosyal donatı alanları ile çocuk ve gençler için de bir cazibe merkezi haline getirildi.

Basın İlan Kurumu Tatil Köyü gazetecilik üssünün yanı sıra kongre turizmi ve uluslararası sporun da vazgeçilmez adresi oldu. 21 ülkenin sporcularının kulaç attığı 11. Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası 2013 yılının temmuz ayında Bayramoğlu’nda yapıldı... 

www.biktatilkoyu.com

1(25).jpg91140.jpg
 

Editör: Haber Merkezi