Merkezi Beylikdüzü'nde bulunan Kader Mahkumları Derneği, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin katkılarıyla, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde oluşturulan Dini Kitaplar Kütüphanesi'ne 3 bin 200 adet kitap gönderdi.

Beylikdüzü Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan kitaplar, Kader Mahkumları Derneği'nin organize ettiği programla Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi Kütüphanesi'ne gönderildi. Tamamı dini eserlerden oluşan 3 bin 200 kitap, gelecek hafta Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin tarafından açılışı yapılacak dini kitaplar kütüphanesinde yer alacak.

Yapılan törende, derneğin, ülkedeki tüm cezaevlerindeki mahkumlara ulaştığını dile getiren Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, hedeflerinin yurt dışındaki cezaevlerinde bulunan Türk vatandaşı mahkumlara da ulaşmak olduğunu söyledi.

Başkan Uzun: Daha fazla gönüllüye ihtiyaç var

Kader Mahkumları Derneği'nin ilçeye gelmesi itibariyle, derneğe her türlü desteği sağlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da törende hazır bulundu. Uzun, derneğin faaliyetlerinin takdire şayan olduğunu dile getirerek, gönüllülerden yardım istedi. Başkan Uzun, "Her ne kadar cezaevindeki vatandaşlarımız suçlu da olsalar, birçoğu şimdi pişman durumdalar.

Onları gelecekteki hayatlarına hazırlayabilmek bizim elimizde. Hapishanelerde okudukları bu kitaplar ile onlar kendilerini yeniden kuracakları bir hayata alıştırıyorlar. Bizler de elimizden geldiğince destek oluyoruz. Projemiz çok büyük ancak bunun için daha fazla gönüllüye ihtiyacımız var. Derneğin kapıları herkese açık. Herkes bu işin bir ucundan tutarsa, insanlarımızı tekrardan kazanabiliriz" dedi.

 

Haberler.com

Editör: Haber Merkezi