Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen İngiltere, Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa Büyükelçilik yetkilileri, ziyaretleri kapsamında HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya’yı ziyaret etti.

Büyükelçilik heyetini, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, İl Başkan Yardımcıları Metin Turan, Emin Akyüz ve İl Sekreteri Ercan Şenol karşıladı.

İngiltere Büyükelçiliğinden Alfred Le Prevost, Almanya Büyükelçiliğinden Ramin Moustaghi, Hollanda Büyükelçiliğinden Erik van Oudheusden, Belçika Büyükelçiliğinden Bilal Benyaich ve Fransa Büyükelçiliğinden Virgine Hervo’dan oluşan heyet, geçtiğimiz Pazar günü yapılan kongreyle HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığına seçilen Metin Kaya’yı tebrik etti.

Parti binasında gerçekleşen ziyarette iç ve dış gündeme ilişkin konular konuşuldu. Başta Afrin’e yapılan ‘Zeytin Dalı’ operasyonu olmak üzere, Suriye meselesi, IKBY referandumu ve yansımaları, bölgesel ekonominin geldiği nokta, çözüm süreci, partiler arasındaki ittifaklar ve Diyanet kurumu ile alimleri hedef gösteren açıklamalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, Türkiye ve dünya siyasetiyle ilgili görüş alış-verişinde bulunduklarını söyledi.

Kaya, “Bugün Avrupa Delegasyonundan bir heyet ziyaretimize geldiler. Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda ve İngiltere Büyükelçiliklerinin temsilcilerinden oluşan bir heyet hem partimizi hem de yeni görevimizi tebrik etmek amacıyla ziyaret ettiler. Bölge ile ilgili sıkıntılar başta olmak üzere, Türkiye ve dünya siyasetiyle ilgili görüş alış-verişinde bulunmak için ziyaret ettiklerini söylediler. Bizde partimizin bu çerçevedeki görüşlerini aktardık.” şeklinde konuştu.

Kaya, son olarak bu ziyaretlerinden ötürü heyete teşekkürlerini iletti.

 

Editör: Haber Merkezi