Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM) öncülüğünde, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, DİÇEV Çevre Teknolojileri Limited Şirketi ve ÇEVSAN işbirliğiyle 24-25 Mart 2015 tarihleri arası ‘Güney Doğu Anadolu Bölgesi Çevre Sorunları Sempozyumu' düzenlenecek.
 
Dicle Üniversitesi'nin ev sahipliğini yapacağı sempozyum, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki belediyeler, çevre ve sorunlarıyla ilgili bilim adamları, kurum ve kuruluş yetkilileri, uzmanlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve bölge halkının katılımıyla gerçekleşecek.
 
Bu amaçla ilk defa tüm bölgedeki belediyeler, ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla, geniş kapsamlı gerçekleştirilecek sempozyumun, bölgedeki illerin çevre değerlerinin, çevre sorunlarının ve önceliklerinin neler olduğunu, kaynak verileri ile ortaya koymak, aynı zamanda bu sorunların çözümü için ne tür tedbirler alındığı ya da alınması gerektiğini belirten önemli bir çalışma olacağı belirtildi.
 
Bu konudaki çalışmaların, çevre konusunda karar vericilere ve halka çevresel bilgiler sunan önemli bir kaynak eser haline getirileceği ifade edildi.
 
Sempozyumun, 24 Mart 2015 tarihinde saat 09.30'da Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi düzenleneceği belirtildi. 
Editör: Haber Merkezi