Dünya insanlık  Ailesi,  Başta Pandemi  olmak üzere , Küresel  ısınma, Açlık ve yoksulluk sorunları, Kapitalizmin yarattığı doğa tahribatları, Cinsiyet Eşitsizliği, Egemenlerin yarattığı Bölgesel çatışmalar ve Faşizan uygulamaların Ezilen halkları adeta nefessiz bıraktığı  bir süreci yaşamaktadır.

            Ülkemizde ise  Hak Hukuk ve Adaletin mercekle arandığı, Ekonominin sosyal travmalara sebep olduğu ,intiharların ayyuka çıktığı, var olan sınırlı Demokratik  kazanımların yok edildiği, Kadın cinayetlerinin , Kayırmacılığın, Rantçılığın, yolsuzlukların ve mafya düzeninin  olağan hale getirildiği Darbe hukukunun süreklileştirildiği ,Halkın iradesinin kıymeti harbiyesi’nin olmadığı vahim bir sürece maalesef tanıklık ediyoruz.

            İnsanlık Tarihi boyunca  Zalimlerin Yarattığı bu karanlık süreçlere karşı demokrasi bayrağını dalgalandıran bu uğurda mücadele eden, bedel ödeyen, Demokrasi Güçleri  Dünya insanlık Ailesine umut olmuşlardır. Demokrasi güçlerinin tarih boyunca kazandığı başarılar   ve zaferler  insanlığın ortak değerleri  haline gelmiştir.

         İslam Aleminin ve insanlığın Ortak değeri olan  Mübarek Kurban Bayramının Halkımıza  İslam Alemine ve tüm ezilen halklara  Onurlu Barışı, Demokrasiyi,Ekonomik refahı ,Hak hukuk ve sosyal Adaleti  Getirmesi , Pandeminin son bulması  ve Demokrasi güçlerinin  mücadele azmine ve Ezilenlerin Dayanışmasına vesile olmasını Temenni eder, Tüm Halkımızın,Ezilenlerin  ve İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını  canı gönülden Kutlar, En içten duygularımla  Saygılarımı Sunarım.

     

Orhan AYAZ

Bismil Belediye Eş Başkanı                  

Editör: Haber Merkezi