İlçemiz proje koordinasyon birimi Kaymakam Harun Başıbüyük ün talimatı üzerine İlçemize Bağlı 3 Belde Belediyesine kadınların istihdamına yönelik proje hazırlama çalışmalarına başladı.

Japonya Büyük Elçiliğince duyurusu yapılarak 2013 yılında uygulanmak üzere başvuruları alınan, Yerel Projelere Hibe Yardımı (GGP) programına sunulmak üzere hazırlanacak olan projelere Bismil Kaymakamlığı Köye Hizmet Götürme Birliği de geçmişteki proje deneyiminden dolayı proje ortağı olarak iştirak edecek, teklif çağrısı kapsamında sivil toplum kuruluşları, dernekler ve belediyeler tarafından 30 marta kadar sunulacak projeleri Japonya Büyük Elçiliği değerlendirmelere tabi tutarak uygun gördüğü projelere 100.000,00 Dolara kadar hibe desteği sağlamaktadır.

İlçemiz Ambar, Tepe ve Salat Belediyeleri adına hazırlanacak olan projelerin kadın istihdamına yönelik kurs programları düzenlenmesi ve bu kursların tekstil üzerine hazır giyim eğitimi konusunda hazırlanmasına karar verildi.

Projelerin Ambar ve Salat Beldelerinde bulunan eski okul binalarında Tepe Beledesinde ise Belediyeye ait eski fırın binasında onarım yapılarak gerekli makine ve ekipman alınıp yürütülmesi planlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi