Diyarbakır'ın Hani ilçesi Abacılar köyünde ikamet eden 13 yaşındaki Özcan Bağcı, Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen O'nu Oku O'nu Yaşa Siyer Sınavında ikinci kategoriden 80 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Kas hastalığı nedeniyle belden aşağısının tutmadığını ve yatalak olduğunu belirten Bağcı, kendisine bu başarıyı nasip etti diye Allah'a hamd ettiğini söyledi.

Önümüzdeki yıl da hedefinin birinci olmak olduğunu ifade eden Bağcı, kazandığı ödülleri akülü tekerlekli sandalyeyle değiştirmek ve tekrardan arkadaşlarının arasına karışmak istediğini kaydetti.

Bağcı, "Öncelikle bu halimde ödül kazanmayı bana nasip eden Rabbime hamd ederim. Peygamber Sevdalıların vesilesiyle salat ve selam üzerine olsun Peygamberimizin hayatını öğrendik. Sınava iyi hazırlandım. On kez kitabı ezberler gibi okudum. Üç-dört yıldır sınava giriyorum. Bu sene tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye genelinde birinci olup dizüstü bilgisayar ödülü kazandım." dedi.

Hastalığı nedeniyle2'nci sınıftan itibaren okula gidemediğini dile getiren Bağcı, "Ben ilköğretim ikinci sınıfta kas hastalığı nedeniyle okula devam edemedim. Dört yıldır yatalak haldeyim. Şu an 13 yaşındayım. 2'nci sınıftan sonra gidemediğim için hocalarım ve akrabalarımın vasıtasıyla eğitimime devam ediyorum. Diğer yandan da Kur'an-ı Kerim'i öğreniyor, İslami kitaplar okuyorum." şeklinde konuştu.

Kendi yaşıtları ve tüm gençlere seslenen Bağcı, şunları söyledi: "Ben buradan tüm gençlere ve öğrencilere Kur'an'ı ve Peygamberimizin hayatını öğrenmelerini ve hayatlarına örnek edinmelerini tavsiye ederim. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na ve benim üzerinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bütün insanlara şunu derim: Bu dünya fanidir, her hâlükârda gelip geçicidir, bitmeyecek olan ve mutluluk diyarı olan ahiret ve cennet yurdudur. Hepimiz bu dünyada her halimizle Rabbimizi razı edeceğimiz ameller yapmaya gayret gösterelim."

Her yıl yapıldığı müddetçe bu sınava katılacağını vurgulayan Bağcı, "İnşallah gelecek seneki hedefim, yine tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye genelinde birinci olmak ve alacağım hediyeyi akülü tekerlekli sandalye ile değiştirip tekrardan arkadaşlarımın arasına karışmak, onlarla oynamak ve köy   içerisinde dolaşmak olacaktır." ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları yetkilileri Özcan Bağcı'yı evinde ziyaret ederek ödülünü teslim etti.


 

Editör: Haber Merkezi