YSK kararıyla Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmaması nedeniyle yemin etmeyen BDP'li milletvekilleri son kararı vermek için 27 Eylül Salı günü Diyarbakır'da toplanacak.

MECLİS'E DÖNECEKLER Mİ?

Sabah saatlerinde Emek, Barış ve Demokrasi bloğu milletvekillerinin de katılması beklenen toplantıda son gelişmeler ve yemin etmeme kararı masaya yatırılacak. Bu toplantı basına kapalı yapılacak.

Toplantının öğleden sonraki bölümü basına açılacak. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş burada yapacağı konuşmada BDP'li yönetici ve belediye başkanlarına yönelik tutuklamalar başta olmak üzere son günlerdeki gelişmeleri değerlendirecek. Bu konuşmada Meclis'e dönüşle ilgili alınan karar da deklare edilecek.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan Salı günü yapılacak bu toplantıda Meclis'e dönüş kararıyla ilgili noktanın konulacağını söyledi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da son toplantılarda milletvekillerinin yüzde 80'inin Meclis'te dönüş eğiliminin basına yansıdığını, son gelişmeler ışığında da yeniden değerlendirme yapılıp kararın verileceğini söyledi.

Tan, "Dönüş olacak mı?" sorusuna 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Siyasette 24 saat uzundur" sözlerini hatırlatarak, "Salı gününe kadar ne olur ne biter bilmiyorum ama arkadaşların yüzde 80'i gitmekten yana. Salı günü deklare edilecek" dedi.

BDP son yaptığı Diyarbakır'daki toplantıda Meclis'e dönüş sinyali vermiş, tutuklu milletvekilleri ile de görüşüp son kararı açıklayacağını söylemişti. Edinilen bilgiye göre avukatlar aracılığıyla da tutuklu milletvekillerinin görüşleri alındı. Diyarbakır'da yapılacak toplantıda bu görüşler de değerlendirmeye alınıp son karar verilecek.Ensonhaber

Editör: Haber Merkezi