Hakkari'de 1 kişinin ölümü 27 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından işyerleri zarar gören esnaf ve hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret eden Bdp Hakkari Milletvekili Adil Kurt, saldırıyı kimden gelirse gelsin şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kurt, "Hükümet yetkililerinin 12 Haziran seçimlerinden bugüne kadar üst üste yaptıkları açıklamalar, kentimizi hedef göstermeleri ister istemez bu olayda bizleri derin izler aramaya teşvik etti. Birileri bu kenti hedef gösterdi. Bu birilerinin içinde maalesef bu devletin, bu ülkenin Başbakanı da var. Bu bu kentin birliğine, bütünlüğüne, siyasal duruşuna doğrudan kastedilmiş bir katliam girişimidir. Açık söylüyorum bu olayın oluş biçimi bir katliamı hedeflemiştir" dedi.

Hakkari kent merkezindeki en önemli cadde olan Bulvar Caddesi'nde önceki akşam park halindeki iki otomobil arasında küçük elektrik trafosu yanına bırakılan 5 kilo Tnt olduğu belirtilen tahrip gücü yüksek plastik patlayıcı, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis midibüsünün geçişinden saniyeler sonra infilak ettirildi. Patlamada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü birinci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Zeki Yeşil, hayatını kalbederken 3'ü polis 27 kişi yaralandı.

Patlamanın ardından işyerleri hasar gören esnaflar bugün kendi imkanlarıyla işyerlerini onarıp, temizlik yaptı. Olayda yaralanan ve Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Ramazan Kılınç, bugün ambulans helikopterle Diyarbakır'a sevkedildi.

Bdp Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Bdp Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıdık Yıldırım ile patlamanan olduğu cadde üzerindeki işyerleri hasar gören esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında bazı esnaf, patlamanın ardından yaşanan arbedede polisin açtığı ateş sırasında işyerlerine isabet eden kurşun izlerini gösterdi.

KURT: KİMDEN GELİRSE GELSİN ŞİDDETLE KINIYORUZ

Milletvekili Kurt, daha sonra Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren yaralıları ziyaret etti. Hastanene çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurt, patlamanın insanların yoğun olduğu, sivil insanların geçtiği, işyeri ve dükkanların bulunduğu ve belediye binasına yakın caddede gerçekleştirildiğini söyledi.

Kurt, patlamanın kış günü en işlek cadde üzerinde dershane çıkışı saatine denk gelecek şekilde yapılmış olmasının son derece düşündürücü olduğunu ifade etti. Kurt, şöyle dedi:

"Biz bu olayı öncelikle kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun bu olayı nefretle kınadığımızı, bu olayı hiçbir şekilde Hakkari halkınca tasvip görmediği ve tasvip görmeyeceği ve bu olayda eğer birileri Hakkari halkına sözüm ona gözdağı vermek istemişse bu çabasının da beyhude bir çaba olduğunu ifade etmek isterim. Bu olayın oluş biçimi geçmişte Hakkari'de olan benzer olayları da yan yana getirdiğimizde derin şüpheler uyandırdığını belirtmek istiyorum. Hastaneyi ziyaret etmeden önce kentin Valisiyle görüştüm.Valiye de sorduğumuz şudur. Kendi ellerinde somut veri, belge, doküman, kamera görüntüleri gibi ne varsa yargıya intikal ettirilmesini ve bu olayın faillerinin açığa çıkarılmasını istedik."

BİRİLERİ BU KENTİ HEDEF GÖSTERDİ

Bdp'li Kurt, bu olayın kentte kış gününde kimin, hangi amaca hizmet için tezgahladığını ortaya çıkmasını arzuladıklarını söyledi. Kurt, "Bu kentin yüzde yüze yakını partimize destek vermiş, son genel seçimlerinde tercihini açıkça ortaya atmış bir kenttir. Hükümet yetkililerinin 12 Haziran seçimlerinden bugüne kadar üst üste yaptıkları açıklamalar, kentimizi hedef göstermeleri ister istemez bu olayda bizleri derin izler aramaya teşvik etti. Birileri bu kenti hedef gösterdi. Bu birilerinin içinde maalesef bu devletin, bu ülkenin Başbakanı da var. Bu bu kentin birliğine, bütünlüğüne, siyasal duruşuna doğrudan kastedilmiş bir katliam girişimidir. Açık söylüyorum bu olayın oluş biçimi bir katliamı hedeflemiştir" dedi.

Kurt, Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin ölümünü gündeme getirerek, Hakkari'de bu olayın tekrarının yapılmak istendiğini ileri sürdü. Kurt, "Olaydan hemen sonra buraya biriken insanlar, yaralılarını hastaneye kaldıranlar hedef gösterilerek taranmışlardır. Kurşun izleri dükkanların duvarları ve reklam tabelalarında birilerinin havaya ateş açmadıkları çok açık biçimde ortaya çıkarmaktadır" iddiasında bulundu.

Kurt, Hakkari halkının da evlerine hapsedilmek istendiğini iddia etti. Kurt ve beraberindekiler hastanenin ardından olayda yaşamını yitiren Zeki Yeşil'in ailesine taziyesinde bulundu

Editör: Haber Merkezi