Mardin'de Barış ve Demokrasi Parti'li (Bdp) 2 belediye başkanı, 1 il genel meclis başkanı ve 2 belediye meclis üyesi görevinden uzaklaştırıldı.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan Kck'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 5 Bdp'li yerel yönetici, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere gönderilen resmi yazıda, 24 Aralık 2009 tarihinde Kck operasyonu kapsamında tutuklanan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ün de aralarında bulunduğu 5 Bdp'li yerel yöneticiyi geçici olarak görevden uzaklaştırdığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere gönderilen resmi yazıda, belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin Anayasa'nın 127'nci maddesinin 4'üncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi uyarınca "geçici tedbir" kapsamında tutuklu bulunan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel, Mardin İl Genel Meclis Başkanı Nazım Kök, Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan, Mazıdağı Belediye Meclis üyesi Ali Özkan'ın görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi