Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı'na twitter'dan yanıt verdi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari'de BDP'li Belediye başkanlarının KCK  talimatı ile kenti terk ettiklerini ve toplantıya katılmadıklarını söyleyen İçişleri Bakanı'na yanıt verdi: Belediye başkanları benim talimatımla o toplantıya katılmadı.

Demirtaş, Ordu'da AK Parti il teşkilatının bayramlaşma programında konuşurken 14 Ağustos'ta Hakkari'ye yaptığı ziyarete değinerek, BDP'li Belediyle başkanlarını sert bir dille eleştiren ve KCK'nın talimatı ile toplantıya katılmadıklarını söyleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sosyal paylaşım sitesi Twitter'den yanıt verdi.

'ONLAR BAKAN'IN EMRİNDEKİ MEMURLAR DEĞİLLER'

Demirtaş, İçisleri Bakanının ziyaretinde, kurum müdürleri ile Valilikte yapacağı toplantıya Belediye Başkanlarını da çağırdığını belirterek, "Belediye başkanlarımız benim talimatımla o toplantıya katılmadı. Onlar, bakanın emrindeki memurlar değildir" dedi.

'TUTUKLAMALARIN ALT YAPISINI HAZIRLIYORLAR'

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Bakan Şahin'den Belediyeyi ziyaret etmesini istediklerini ancak bunu reddettiğini de belirterek, "İftira ve çarpıtmayla Hakkari Belediye başkanlarının tutuklanmasının altyapısını hazırlıyorlar, mesele budur. Bakanın, Belediye başkanları ile ayrı toplantı yapmasını önerdik ama, bu da kabul görmedi. Seçilmiş iradeye saygı beklemek hakkımızdı. Kürt sorunu aramakla bulunmaz, sorunu görmek için göz değil, akil ve vicdan gerekir" dedi. Radikal

Editör: Haber Merkezi