GEÇİCİ İHRAÇ KARARI VERİLDİ

BDP Tüzüğü’nde yer alan kesin ihraç maddesine rağmen, Parti Disiplin Kurulu Yıldız konusunda ara formül buldu. Kesin ihraç yerine Yıldız’a bir yıl süreyle geçici ihraç kararı verildi.

KIŞANAK İHRACA KARŞI ÇIKTI

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan kararı doğrularken, kararın önümüzdeki günlerde Yıldız’a tebliğ edileceği öğrenildi. BDP Eşbaşkanı Gültan Kışınak ve bazı milletvekilleri Yıldız’ın ihracına karşı çıkarken, üyelerin bir kısmı ise ihraç edilmesini istedi. Eşbaşkan’ın ısrarına rağmen tabandan gelen yoğun eleştiri ve tepkileri gözardı eden BDP, Bengi Yıldız için ara formül buldu. Buna göre Yıldız için, Parti İçtüzüğü’nün evlilik dışı ilişkileri yasaklayan ve kesin ihraç öngören maddesine rağmen, geçici olarak ihracına karar çıktı.

İHRAÇ KARARI YILDIZ'A TEBLİĞ EDİLECEK

Geçici süreyle ihraç edilen Yıldız’a ulaşılamazken, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan kararı doğruladı. Söz konusu kararın parti tarafından alındığını buna saygı duyulması gerektiğini savunan Buldan, “Partimizin Disiplin Kurulu böyle bir kararı almış. Buna saygı duymak lazım. Bu konuda yorum yapmak doğru olmaz” dedi. BDP Disiplin Kurulu üyesi Azadi Geylani ise kararla ilgili “Biz gerekli görüşmelerimizi yaptık, sonuçta kararımızı verdik. Bu karar Başkanlık Kuruluna bildirildi. Yetkili kurullarımız durumu adı geçene (Bengi Yıldız) tebliğ edeceklerdir” dedi. İhraç kararının Yıldız’a önümüzdeki günlerde tebliğ edilmesi bekleniyor.

DENİZ UYAR İŞİNDEN OLDU

Parti tabanından gelen yoğun tepkiler ve Parti tüzüğüne rağmen, BDP, Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ı partiden ihraç edemezken, Yıldız’la skandala adı karışan Deniz Uyar isimli kadın ise işinden oldu. Uyar, çalıştığı kamu kurumundan istifa ederek ayrıldı. (Star)

Editör: Haber Merkezi