Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitinge Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı. Alanda, Abdulah Öcalan ve PKK flamalarının az olması dikkat çekerken, sol örgütler, İbrahim Kaypakkaya ile Çin'de komünist devrimi gerçekleştiren Mao'nun posterlerini taşındı. A

BAYDEMİR, 'ARTIK BİRBİRİMİZE KURŞUN SIKMAYALIM'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, birbirlerine kurşun sıkmadan sorunların çözülmesini isteyerek, "Siyaset merkezlerine ve Ankara'ya kan kanla yıkanmaz, yitirdiğiniz hiç bir canı, alacağınız bir başka canla geri getirmek şansı yok. Bu halkı, halkın iradesini yok sayarak, zindana koyarak, hapsederek, bu sorun çözülmedi, çözülmez. Yegane yol var, o da istişaredir, müzakeredir, ortak paydalarda yeni bir dizaynla, yeni bir toplumsal sözleşmeyle birlikte yaşamdır. Birlikte yaşam çağrımızı, barış çağrımızı, kardeşlik çağrımızı, artık biribirimize kurşun sıkmayalım çağrımızı anlamayan zalimlere, bizi iradesizleştirmek ve bizi teslim almak isteyen zalimlere bir çift sözüm var bugün" dedi.


İÇİŞLERİ BAKANI BU FOTOĞRAFA İYİ BAK

Mitingi geçen ay düzenlemek istediklerini ancak yoğun yağmur nedeniyle ertelediklerini kaydeden Demirtaş, "İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bunu 'Bdp Diyarbakır'da miting yapamaz hale geldi, mitinge 20 kişi gelince yağmuru bahane ederek iptal ettiler' dedi. İçişleri Bakanı bakın diyor ki, 'Kck operasyonları ne kadar etkili oldu. Bdp artık Diyarbakır'da miting yapamıyor, çok şükür' diyor. Şimdi kendisi öyle bir şahsiyet ki, öyle bir zihniyet sahibi ki ne söyleseniz üstüne alımıyor, çünkü anlamıyor, anlama gibi bir problemi var. Ne söylesek anlamıyor. O nedenle İdris Naim'in memurlarına buradan sesleniyorum şu çekimleri, fotoğrafları, görüntüleri kendilerine gönderin. Bunun içinde hep birlikte bir zafer işareti yapalım. Bak İdris Naim Şahin burası Amed İstasyon Meydanı bu fotoğrafa iyi bak Kck operasyonları etkili olmuş mu olmamış mı? Bu fotoğraflara bak ona göre konuş" dedi


SUSMAYIZ, DAHA FAZLA BAĞIRIRIZ

Kendilerini kimsenin susturamayacağını belirten Demirtaş, "Teslim olmak bizim tarihimizde yoktur. Geri adım atmak bizim tarihimiz de yoktur. Bundan sonrada bizden görecekleri budur işte. Yapmaya çalıştıkları şey moralimizi bozmaktır. O nedenle asla ama asla tek bir insanımızın bile morali bozulmamalıdır" dedi. Tutuklanan bir kişinin yerine 10, 100 kişinin görev almasını isteyen Demirtaş, kendilerini ihbar ederer adliyeleri tıkamalarını istedi.

kitle3.jpg

DİRENMEK ANAYASAL HAKKIMIZDIR

Demirtaş, yapılan şeyin halkın iradesinin kırılmasına dönük olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bugün yürütülen bütün bu çalışmaların operasyonların amacı önümüzdek 100 yılı belirleyecek olan Ortadoğu'daki gelişmelerden Kürtler nasiplenmesin diyedir. Ama yağma yok eski Kürt yok, Kürtler hakkını alacak. Biz kardeşlikten barıştan yanayız derken kurbanlık koyunuz demiyoruz. Ciddi olduğumuzu söylüyoruz. Eğer onurlu bir barıştan yanaysanız Kürtler dünden razıdır. Kürtler savaş, kavga istemiyor bunu dayatan sizlersiniz. Kürt halkı yıllardır barış elini uzatmış, ama sen o elini tutucağına operasyonlarla, tehditle tutuklamayla yaklaştın. Buna karşı, zulme karşı direnmek Anayasanın halklara verdiği bir yetkidir.

BARIŞA GİDEN YOL APO'DAN GEÇİYOR

Demirtaş, İmralı'da 133 günü ulaşan tecride son verilmesini isteyerek, şöyle dedi:

"Sayın Öcalan'la kesilen müzakereleri başlatmanız gerekir. Bugüne kadar defalarca görüştünüz. Karayılan açıkladı. İmralı'dan gelen 10 dan fazla mektup elimizde diyor. Bunları avukatlar getirmedi diyor. AKP'nin bilgisi dahilinde tamamen devlet tarafından Kandil'e getirildi diyor. Madem bu kadar barışa giden yolu biliyorsunuz bu yolu niye tıkıyorsunuz?

 

Editör: Haber Merkezi