Milletvekili Altan Tan, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret girişimlerini kınayarak, "Ona karşı yapılan saygısızlık bizim tarafımızca da asla kabul edilemez. Öfkeliyiz, tepkiliyiz ama bu tepkimizi vakarımıza, olgunluğumuza yakışır şekilde göstermeliyiz" uyarısında bulundu.

Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Toplantıya, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret girişimlerine değinerek başlayan Tan, Hz. Muhammed'in "Fahri Kainat" olduğunu vurgulayarak, "Ona karşı yapılan saygısızlık bizim tarafımızca da asla kabul edilemez" dedi.

Bu hakaretlere karşı tepki gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken Tan, ancak bu tepkilerin İslamafobiyi kışkırtmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürecek tarzda da olmaması gerektiğini vurguladı. Tan, "Öfkeliyiz, tepkiliyiz ama bu tepkimizi vakarımıza, olgunluğumuza yakışır şekilde göstermeliyiz" diye konuştu.

Suriyeli 61 mültecinin Ege denizinde boğularak yaşamını yitirmesi karşısında İçişleri Bakanlığı'nın ne yaptığını soran Tan, "Bu mağdur, mazlum insanlar İstanbul'un göbeğinde bu insan kaçakçılığı yapan simsarları bulup cebindeki son parasına kadar veriyor ama bizim polisimiz bu simsarları bulamıyor. Aksaray Karakolu ne yapıyor- Yıllardır bu trajedi devam ediyor. Bunları bulamıyorsanız, istifa edin. Eğer 'göz yumuyoruz' diyorsanız, bu katliama ortaksınız demektir" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Bingöl'de yaşanan olaylara da değinen Tan, Cuma namazından sonra halkın kışkırtılarak Bdp İl Binası'na saldırtılmak istendiğini, ancak halkın provokasyona gelmediğini söyledi. Tan, şöyle devam etti:

"30-40 kişilik, içinde korucu ve sivil Emniyet mensuplarının olduğu bir çete Bdp İl Binasına saldırtıldı, tabela indirildi ve Emniyet görevlileri binaya girip dışarıdakilere zafer işareti yaptı. O gün biz de 9,5 saat dağ başında rehin tutulduk. Onca zaman yemek gönderilmesine dahi izin verilmedi. Bingöl'ün bir kontrgerilla merkezi haline getirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Buna Bingöl halkı izin vermeyecek."

Halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefatı dolayısıyla da üzüntüsünü dile getiren Tan,

"Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçek anlamda bir halk ozanı ve bir emekçiydi. İşte böyle ozanlar, toplumsal barışın çimentolarıdır" dedi.

 A.A

Editör: Haber Merkezi