Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle açıklamalarda bulunarak, toplum olarak unutulan bazı değerleri yeniden hatırlattı.

Özellikle teknolojinin aşırı ve gereksiz kullanımı ya da yanlış uygulamaların insanlar arasındaki samimiyet duygularını zayıflattığına dikkat çeken Şube Başkanı Günlüoğlu, bayramlaşmanın toplu mesaj şeklinde olmaması gerektiğini, teknolojinin aradan çıkarılarak bayramlaşmanın daha yararlı olabileceğini işaret etti.

Günlüoğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Bayramlar bizim için kutsal, toplumumuz için vazgeçilmez olgulardır. Her toplumun kendine göre adet ve inançları vardır. Bizler de Müslüman toplumlar olarak hayatımıza teknoloji girdikten sonra adetlerimizi, samimiyetimizi kaybettik. Artık bayramlarda görüşmek, kucaklaşmak yerine mesaj göndermeye başladık. İnternette gezinmek yerine, komşularımızı, akrabalarımızı dolaşarak ziyaret etmek, kuçaklaşmak daha yerinde olurdu. El öpmeyi unuttuk. Artık mesajlaşarak değil, tatlı ikramlarımızla bayramlaşmalıyız.”

“Doğal meyve ve içecekler ikram edelim”

Bayramlarda doğal ikramların da unutulduğunu belirten Günlüoğlu, “Maalesef bayramlarda ikramlarımızın bile olumsuz yönde değiştiğine tanık oluyoruz. Artık 40 yaşın altındakiler doğallığın ne olduğunu bilmiyorlar. Eskiden gayet doğal meyveler ikram olabiliyorken, şimdi o ikramlar ayıp görülmeye başlandı, çoğu insanımız gazlı içecekleri, sağlığa zararlı içecekleri tercih etmeye başladı. Bu durum çok üzücüdür. İnsanımıza tavsiyem; bayramlarda ve bayram dışında ikramlarımız doğal olsun, gazlı içecekler yerine incir, armut, karpuz gibi yerli meyve ikram edelim. Yerli içeceklerimiz olan kahve, ayran, meyankökü (süs), doğal sıkılmış meyve suları ikram edelim, ayıp değil. Böylece yerli ekonomiye katkı sağlayalım. Bu vesile ile hem çiftçimiz kazansın, hem ülkemiz kazansın, hem de sağlığımız kazansın.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi