Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Suriye'deki gelişmeler ve kuzeyindeki Kürtlerin durumuna değinerek ''Kürdün sevinci heyecanı devletin üzüntüsü kaygısı olmamalıdır'' dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Lokali'nde basın mensuplarına iftar yemeği verildi.

Baydemir, burada yaptığı konuşmada, evladını kaybetmiş bir anneyi dün ziyaret ettiğini bugün de Diyarbakır'dan iki şehit cenazesinin memleketlerine gönderildiğini hatırlatarak barış ve adalet için yeterince çaba sarf etmemenin de bir mesuliyet olduğunu söyledi.

Hükümetin Suriye konusundaki politikasını da eleştiren Baydemir, Suriye'deki gelişmeler ve kuzeyindeki Kürtlerin durumuna değinerek ''Kürdün sevinci heyecanı devletin üzüntüsü kaygısı olmamalıdır. Böyle devam ederse kaygımız odur ki bugünleri arayacağız. Bütün dünya ve lütfen kardeş Türk halkı da bilsin ki varlığımızı tanımayan hiçbir halka varlığımızı armağan etmeyeceğiz'' diye konuştu.

Baydemir, ''artık aşırı merkeziyetçi bir yapıyla Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu yönetme imkanının ortadan kalktığını'' ileri sürerek, kurtuluşun, sınırların kaldırıldığı bir Ortadoğu'da gümrük birliğine, idari ve siyasi bir ortaklığa ve ortak para birimine geçilmesinde olduğunu savundu.

 
Kaynak: AA

 

Editör: Haber Merkezi