Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van'ın 5 yerinde çamaşır evleri, insanların yıkanabileceği banyolar, çocukların istifade edebileceği sosyal rehabilitasyonu sağlayacak merkezler oluşturacaklarını söyledi.
 
Büyükşehir Belediyesi'nde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van'da felaketin yaşandığı ilk günden bugüne bölgedeki diğer Belediyelerle Van ve Erciş ilçesinde etkin bir dayanışma içerisinde olduklarını; 4 kez gittiği deprem bölgesinde her defasında durumun giderek kötüleştiğine tanık olduğunu söyledi. Son 5.6 büyüklüğündeki depremin yıkım gücünün 7.2 büyüklüğündeki depremden çok daha etkileyici olduğunu gördüklerini belirten Baydemir, bundan hareketle 3 temel konuda başka bir çabanın içerisine girme kararı aldıklarını söyledi. Perşembe gününden itibaren Van'da 5 ayrı mahallede çok amaçlı merkez kuracaklarını ifade eden Baydemir, şöyle konuştu:

EVİMİZİ PAYLAŞIYORUZ KAMPANYASINI BAŞLATIYORUZ
"Van'ı 5 bölgeye ayırıp her bir merkez içerisinde çamaşır evleri, insanların yıkanabileceği banyolar, çocukların istifade edebileceği sosyal rehabilitasyonu sağlayacak merkezler oluşturacağız. Özellikle bu merkezlerde yıkılan tahrip olan altyapının tekrar canlanması konusunda DİSKİ Genel Müdürlüğümüz aktif bir çabanın sahibi olacak. İkinci olarak önümüz kış. Özellikle de depremden zarar gören köylerin yoğun kar yağışıyla yollarının kapanma riski de söz konusu. En az 1.5 aylık tüm gıda ihtiyaçlarını tek bir paket içinde toplayacak bir yardım kampanyasını Diyarbakır'dan başlatıyoruz. Hedefimiz tüm bu köylere hitap edecek en az 6-7 bin paketin kısa bir zaman içinde özellikle kırdaki insanlarımıza ulaştırılmasını sağlamak. Üçüncü olarak evimi paylaşıyorum kampanyasını bugün itibarıyla başlatıyoruz. Van merkez, Erciş ve köylerde kışı çadırda geçirmenin zorluğunu ve imkansızlığını hepimiz kabul etme noktasındayız. Diyarbakır'da yaşayan hemşehrilerime çağrım şudur. Şu anda dayalı döşeli, ama hiç kimsenin içinde yaşamadığı ev sahiplerine çağrımızdır. Evimi Vanlı hemşehrimle paylaşıyorum diyen her hemşehrimi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın Sümerpark'ta kurduğumuz masaya davet ediyoruz."
 
HAZAR GÖLÜ'NDEKİ YAZLIKLARDA AĞIRLAYALIM
Baydemir, yaptıkları çalışmalara göre Diyarbakırlı'ların Hazar Gölü'nde bine yakın dayalı döşeli yazlığının bulunduğunu, kış ayları için yazlığını paylaşmak isteyenleri başvuru yapmaya ve bu dayanışmayı göstermeye davet ettiklerini söyledi. Bugünün dayanışma günü olduğunu, Diyarbakırlı'ların ilk günden itibaren kadirşinas tutum içine girdiklerini aktaran Baydemir, bugünden itibaren de evini paylaşma konusunda olağanüstü bir çabayı ve duyarlılığı ortaya koyacağını vurguladı. ..
 
BEN VE KARDEŞLERİM EVLERİMİZE DEPREMZEDELERİ ALMAYA HAZIRIZ
Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Üç tane hazırlığım var. Kendi evim, kızkardeşimin ve erkek kardeşimin evi. Üç aileyi almaya hazırız. O formlarda hangi ailenin durumu nasıl bir aileyi karşılayabiliyorsa öyle bir denklik de sağlayacağız. Sadece benim değil Belediye çalışanları arkadaşlarımın arasında da çok sayıda gönüllü arkadaşlarım var. Özellikle çağrım daha çok Kayapınar bölgesine ve ekonomik durumu iyi olan ailelere yöneliktir. Çünkü gelen Vanlı kardeşlerimizi en az 3-4 ay ağırlamamız ve bütün ihtiyaçlarını karşılamamız gerekecektir" diye konuştu...
Editör: Haber Merkezi