BATMAN- Batman’da özel okulların yaptığı sözde 23 Nisan gösterileri vatandaşların tepkisine neden oldu. Çocuklara adeta dansöz kıyafeti giydirildiğini ifade eden vatandaşlar, çocukların bu yaşta dansa özendirildiğini söylediler.

 “Etkinlikler devletin resmi eliyle yapılıyor”

Devletin son yıllarda bu tip etkinliklere önem vermeye başladığını kaydeden Burhan Önder, “Bunlarda çocukların çocukluk evresinde zihinlerinde kalan şeylerin gelecek hayatları üzerinde etkili olması düşünülerek yapıldığına inanıyorum. Nitekim bunun açık örneklerini görebiliyoruz. Çocukluğunda bu tip bilinç altına yerleştirilmiş, sözde örneklerle yetiştirilmiş çocukların ne hallerde olduğu gözler önündedir. Kızlarımız sürekli açık saçık elbiselerle dolaşmaya başladı. Çocukluğunda iyi bir eğitim almış, örtülerine bürünmüş insanlarımız daha bilinçli bir şekilde daha makul giyim tarzlarıyla dolaşırken, çocukluğunda böyle etkinliklerle ve erkeklerle ön plana alınıyor. Sanki çok normalmiş gibi şekilde davranılan kızlarımızın sonraki aşamalarda bozulmaya yönelmesi gayet normal karşılanmaya başlanmış. Bu devletin resmi eliyle yapılan bir işlemdir. Bunları biz toplumumuzda tasvip etmiyoruz. Bu tür etkinliklerin de kaldırılmasından yanayız.” şeklinde konuştu.

 “Ahlaksızlığa teşviktir”

Çocukların zihinlerine batı kültürünün aşılanmasını Müslümanlar olarak kabul etmediklerini ifade eden Şehmus Şen, “Çocuklarımıza giydirilen bu gibi kıyafetler, çocuklarımıza yapılan bir hakaret ve ahlaksızlıktır. Küçük yaştaki çocukları ahlaksızlığa bir teşviktir. Ve bu küfür aleminin bir oyunudur. Bizler Müslüman olarak bu gibi hakaretleri istemiyoruz ve tasvip etmiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 Çocukların adeta soyulduğunu ifade eden İ.A. ise “Bu çocuklara adeta dansöz kıyafeti giydirilerek, onları dans yaparak umuma açık yerlerde gösteren yetkilileri kınıyorum. Bu gibi durumlar bizim dinimizde olamaz. Adeta çocukları kendi gösterileri için istismar ediyorlar.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Editör: Haber Merkezi