Diyarbakır’ın Silvan ilçesi ile Batman’ın Kozluk ilçesinde etkili olan sağanak ve ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle ekili tarım arazileri zarar gördü.

Batman’da kent merkezinde etkili olan dolu nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü.

Silvan’da birçok köyü dolu vurdu

Silvan ilçesine bağlı Eskiköy, Eski, Susuz, Otluk, Gündüz, Alibey, Akyol, Yolarası, Yolaç, Kumluk, Aşağıkaya, Karahaci, Boyunlu ve Üçbasamak mahallelerinde dolu yağışı nedeniyle tarım arazilerinde zarar oluştu.

İlçe genelinde etkili olan fırtına ve dolu yağışı birçok ekili tarım arazileri, bağ ve bahçelere zarar verdi. Fırtına ve yağışlardan dolayı buğday, arpa, mercimek, üzüm bağları ile meyve ağaçları etkilendi. Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ekipleri zarar gören ekili tarım arazileri, bağ ve bahçelerde zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Batman’da merkezde ve Kozluk ilçesinde dolu etkili oldu

Batman Ve Silvan’ı Dolu Vurdu 1

Batman’ın Kozluk ilçesinde de yağan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle 15 köy ve mezradaki arazilerde zarar oluştu. Bölgedeki fıstık, badem ve fide ağırlıklı bahçelerin zarar gördüğü belirtildi. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, ekili alanlara zarar verdi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, dolu yağışının etkili olduğu ekili arazilerde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Batman’da kent merkezi beyaza büründü

Batman Ve Silvan’ı Dolu Vurdu 2

Batman’da kent merkezinde akşam saatlerine doğru etkili olan dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve kaldırımlar adeta kar yağmış gibi beyaza büründü. Cadde ve sokaklar göle döndü.

Batman Ve Silvan’ı Dolu Vurdu 3

Kaynak: (Haber Merkezi)