Bismil Kaymakamlık konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına  Batman Vali Hulusi Şahin, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamza Türkmen,  Batman Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç,  Kurum amirleri, çiftçi ve muhtarlar katıldı.
Batman Tarım İl Müdürü Mehmet Gün'ün anız yangınlarının doğaya, insan sağlığına, yaban hayvanlarına ve toprağa verdiği zararlara ilişkin yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından Bismil Kaymakamı Türkmen ve Batman Valisi Hulusi Şahin birer konuşma yaptı. 
Vali Hulusi Şahin, geçen yıl anız yangınlarını önlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantıdan sonra, Bismil ovasının her sene olduğu gibi duman altında kalmadığını, anız yangınlarının yüzde 90-95 oranında azaldığını ve bu sayede Batman'ın önceki yıllara oranla anız dumanlarına maruz kalmadığını ifade etti.

Anızın zararını vurgulayan Şahin Hadisi şerifte “Müslüman, dilinden ve elinden başkalarının zarar görmediği kimsedir.” diyor. Komşunun nefes almasını engelleyerek, ona zarar vererek iyi bir Müslümanlık ve iyi bir insanlık örneği sergilemiyoruz. Komşumuz zaten bizden bizar, hiç dili ve savunması olmayan kurdun ve kuşun hesabını nasıl vereceğiz?

Şahin, "Bu hususta en büyük gayreti gösteren Bismilli çiftçilerimize ve bu kararlılığı hassasiyetle takip eden tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Sayenizde Batman huzurlu bir sonbahar geçirdi. Artık anız yangınları defterinin kapandığını düşünüyorum. Eminim ki bu yıl da ovamızda anız yangını dumanları görmeyeceğiz." diye konuştu.

Batman Valisi Hulusi Şahin, anız yakmayan çiftçilere teşekkür etti
 Geçen yıl da anız yakılmaması için Bismil Kaymakamlığı’nın da destek verdiği toplantıda mısır üreticilerini anız konusunda uyaran Vali Şahin, hasat döneminde anız yakmayan çiftçilere teşekkür etti. Vali Şahin’in, önümüzdeki günlerde Silvan’daki çiftçilerle de toplantı düzenlemesi bekleniyor.

Bismil’de 2020 yılında Mısır da anız yakmamasının nedenide,  Bismil ilçe Tarım Müdürü Remzi  Çekiç’in gayretleri ile 20 adet Mısır sap toplama makinelerin Bismil’de çalışmasında etkili oldu. 

52-006.jpg

3-188.jpg

5-085.jpg4-129.jpg6-060.jpg

Editör: Haber Merkezi