İZMİR – Menemen’de bulunan Erol Tarakçıoğlu İlk ve Orta Okulu’nda Sınıflar Arası Bilgi Yarışması düzenlendi.
 
İkinci sınıflardan sekizinci sınıflara kadar ayrı kategorilerde yapılan yarışmanın sonucunda birinci gruplara madalya verildi.
 
Ancak sekizinci sınıfta okuyan Mümine Kalkan madalyasını almaya çıkınca Müdür Yardımcısının “Sen cezalısın ödül alamazsın” söylemiyle karşılaştı.
 
Yaşananları anlatan Kalkan şu ifadeleri kullandı: “8. sınıflar arasında bende vardım. Bilgi yarışmasında bizim gurup 1. oldu. Birinci olanlara madalya verilecekti. Yarışmadan 2 hafta sonra ödüller verildi. İkinci, üçüncü sınıflar derken, sıra 8.sınıflara geldi. Birinci olan bizim gruptu ve grupta 3 kişiydik. Okul müdürü ödülü vermek üzere bizim grubu çağırmaya başladı. Ödülümü almaya gittiğimde, okul müdür yardımcısı tarafından geri çevrildim ve cezam olduğu için ödülü alamayacağımı söyleyip beni geri çevirdi. Öğrencilerin önünde bu şekilde geri çevrilmek çok zoruma gitti.
 
Herkes bana niye ödül verilmedi diye sorup duruyordu. Bunu bana önceden söyleselerdi zoruma gitmezdi. Bir  öğretmenim gelip bunu şahsi bir mesele olarak kabul etmememi, bunu başörtümden dolayı aldığım ceza için veremediklerini ama öğretmenler olarak beni sevdiklerini ve madalya alamasam da birinci olduğumu söyledi. Ben rabbimin rızası için bunca sıkıntıya sabrediyorum ve onların tenekeden yapılmış ödüllerine ihtiyacım yok. Rabbim zalimlerin yaptıklarından habersiz değildir. Onları Allah’a havale ediyorum.”
Kaynak: (Yunus Şani – İLKHA)
Editör: Haber Merkezi