BURSA - Kızları okula alınmayan ve keyfi bir şekilde haklarında dava açılan velilerin mağduriyeti artarak devam ediyor. 2011-2012 Eğitim- Öğretim Yılının başlamasından bu yana başörtülü oldukları gerekçesi ile Bursa'nın Gürsu ilçesine bağlı İsabey Yüksel Bodur İlköğretim Okul yönetimi tarafından sınıfa alınmayan öğrencilerin velileri polis ve savcılık tarafından soruşturma açılmıştı.

Hiçbir şiddet olayı olmadığı halde sadece çocuklarının inancı gereği başörtülü okula alma ısrarlarından dolayı veli Mehmet Polat, daha önce çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklama istemiyle hâkime sevk edilmişti. Mahkeme ise Mehmet Polat'ın tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Bugün Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ise mahkeme heyeti, Mehmet Polat'a altı ay hapis cezası verdi. Verilen karara tepki gösteren veli Mehmet Polat, hakkında adli takip cezası verildiği, bunun yetmezmiş gibi kızı Senanur'un eğitim hakkı için uğraş verdiği için altı ay hapis cezası verildiğini söyledi. Polat, "Haklı olduğumuz halde haksız duruma düşürdüler." ifadelerini kullandı.

Bu Bir Hukuk Garabetidir
Mehmet Polat'a verilen cezanın bir hukuk garabeti olduğunu dile getiren Av Şaban Dalgın, TCK 265/1 maddesi gereği verilen cezanın haksız olduğunu söyledi. Esasen kamu görevlisinin öğrenciyi okula almamak ve dışarı çıkarmasının suç olduğunu ifade eden Dalgın, "Öğrenci velisi yapılan bu haksızlık karşısında kızınnın eğitim hakkı için uğraş verirken hukuk ise çifte standart uygulayıp veliye haksız bir ceza verdi. Bu da bir hukuk garabetidir" dedi. (Hasan Şenol -İLKHA)

Editör: Haber Merkezi