İZMİR-Melek ve Mümine kardeşler Asarlık 100. Yıl ilköğretim okulunda okuyorlardı, başörtülü olarak okula geldikleri gerekçe edilerek okul yönetimi tarafından derslere alınmadılar. Baba Mehmet şah Kalkan uzun bir hukuk mücadelesinin ardından kızlarını derslere aldırabildi. Sınıflarına giren öğrencilere önce kınama cezası verildi, ardından başka okula sürgün kararı çıktı.
 
Sürgün edildikleri 75.Yıl İlköğretim okulunda da derslere alınmak istenmeyen Başörtülü öğrencilere, İkinci sefer sürgün cezası verildi. Bu durumu baba Mehmet Şah Kalkan, "Siz basın mensuplarının da bildiği gibi kızlarım 100.Yıl ilköğretim okulundan 75.Yıl İlköğretim Okuluna sürgün edildi. Şimdi ise buradan da Erol Tarakçıoğlu İlköğretim Okuluna sürgün edildiler yani kızlarım ikinci sefer sürgün edildi ve şuanda geldikleri okul onların üçüncü okulu." dedi.
 
"Aynı Olumsuz Davranıştan Dolayı Birden Fazla Yaptırım Uygulanamaz"
Kendilerine yapılan bu uygulamanın büyük bir zulüm olduğunu söyleyen Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü "Bize reva görülen bu uygulama büyük bir zulümdür ve insanlığa sığmaz, zira kızlarım yönemeliğin ön gördüğü cezayı aldılar yani sürgün edildiler (ki buda zaten insanlığın hiçbir yerine sığmaz). Onun dışında kızlarımın ikinci sefer sürgün edilmeleri yönetmeliğe aykırıdır. Yönetmeliğin 111.maddesinin "e" fıkrasında aynen şöyle geçmektedir; 'e) Aynı olumsuz davranıştan dolayı birden fazla yaptırım uygulanamaz.' Buna göre yönetmeliği hiçe sayan ve kızlarıma sürgün cezası veren yetkililer suç işlemiştir. Ben dilekçe yazarak buna itiraz ettim fakat itirazım reddedildi. Bunun peşini kesinlikle bırakmayacağım. Bu Okulda Suç İşleniyor, Nerde Devlet!"
 
Yaşadıkları bu haksızlıklara karşı yetkililerin sağır kesildiğini söyleyen baba Kalkan, "Kimse bizim durumumuzu sormuyor, halimizi sormuyor, sürgün üstüne sürgün veriliyor, haksızlık yapılıyor birileri çıkıp buna dur demeli. Şu anda kızlarımın burada okuması dahi yani ikinci sefer sürgün edilip bu okula gönderilmeleri yetkililerin suç işlemesini gösteriyor. Buradan Devletin polisine sesleniyorum bu okulda suç işleniyor ! Biran önce müdahale etsinler ve diyorum ki, 'Bu okulda suç işleniyor nerde Devlet'"
 
Kızlarımı Sınıfa Almadılar, Derslerine Not Olarak "1" Verdiler
Öte yandan kızlarının öğretim yılının başlamasından buyana doğru düzgün derslere alınmadığını ve sürgün üstüne sürgün yediklerini söyleyen Baba Mehmet şah Kalkan " derslere almadıkları gibi birde sanki kin güder gibi kızlarımın derslerine not olarak 1 verdiler. Bunda kesinlikle şiddetli bir kasıt var ve psikolojik savaş yapılıyor" dedi. Son olarak Başbakan ve Cumhurbaşkan'ı dâhil bütün resmi kurumlara dilekçe yazdığını söyleyen baba Kalkan, biran önce buna çözüm bulmaları gerektiğini vurguladı.
 
Kesinlikle Bizi Başörtüsü Davamızdan Vazgeçiremezler
Başlarından geçen durumla ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran Melek ve Mümine kardeşler şunları söyledi. "Arkadaşlarımızdan ayrıldığımız için üzgünüz fakat mücadelemiz bize güç veriyor, vakarlı duruşumuzdan biran olsun taviz vermeyeceğiz ve şunu söylemek istiyoruz; 'Kesinlikle Bizi Başörtüsü Davamızdan Vazgeçiremezler'"(Yunus Şani-İLKHA)
Editör: Haber Merkezi