Adıyaman'da Yıldırım ailesinin küçük kızı Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Feyzanur Yıldırım, baş örtüsü taktığı için okula başlayamadı. Baş örtüsüyle birkaç kez okula girdiğini fakat idareciler tarafından dışarı çıkarıldığını söyleyen Feyzanur Yıldırım, baş örtüsünü çıkarmadan eğitim hayatına devam etmek istediğini söyledi.

Yaşananlar nedeniyle derslerden geri kaldığını belirten Feyzanur Yıldırım, "5 gündür okullar açıldı. Her gün geliyorum okula. Ailemle de bana destek için geliyor. Ben okula alınmıyorum, derslere katılamıyorum. Derse girdiğimde okul idarecileri beni dışarı çıkarıyor. Dün de ailem eve gittiği sırada müdür bey beni çağırdı ve bu şekilde okula alamayacaklarını söyledi. Ben bu tür şeyler istemiyorum. Kimsenin başını ne zorla kapatabiliriz ne de zorla açabiliriz. Ben herkesin özgür olmasını istiyorum. Başörtümü açmadan okula devam etmek istiyorum" dedi.

Bu soruna bir çözüm bulunmasını isteyen ve 5 gündür okul önünde süründüğünü dile getiren baba Ahmet Yıldırım ise, "Ben kızımı okula getiriyorum, gittikten sonra kızımı dışarı atıyorlar" diye konuştu.
Kız çocuğunun kapanmak istemesinin doğal bir hak olduğuna vurgu yapan ve mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğine dikkat çeken baba Yıldırım, şöyle konuştu:
"Kızım bu yıl kararını verdi. Başörtülü okula gitmek istediğini söyledi. Kararına saygı duydum. Diğer kızımın başı açık. O başı açık gidiyor, bu kızım başı kapalı gidiyor. İki kızımın kararına da saygılıyım. Kızımı okula getirdim fakat biz gittikten sonra dışarı çıkarıyorlar. Okul idaresiyle görüştüm, bana yasanın olduğunu söylediler. Sonra baktık ki yasa değil, yönetmelik var. Yönetmelikte diyor ki, kız çocukları siyah önlük takacak, beyaz yaka takacak. Okullarda kimisi pantolon giymiş, kimisi etek giymiş. Kız çocuğu kapanmak istiyorsa bu da onun en doğal hakkıdır. İl Milli Eğitim Müdürü ile de görüştüm. 'Bu çocuğun okuma hakkını elinden almayın' dedim. Ben de kızımı aldım, okul bahçesinde beklemeye koyuldum. Kızımı okula alıncaya kadar mücadele edeceğim. Keyfi uygulama karşısında kızıma sonuna kadar destek vereceğim."

Öte yandan, yaşanan olaylar nedeniyle polis ekipleri de okul önünde güvenlik önlemi aldı. Okul idarecileri ve Milli Eğitim İl Müdürü Hasan Alaköse ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.Kaynak: 
guneydoguekspres.com
Editör: Haber Merkezi