Mustazaflar Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) uzun süreden beri yurt genelinde yürüttüğü "Tesettür Seferberliği" kampanyası devam ederken, Diyarbakır'da bazı İslami derneklerin de katılımıyla 23 Ekim 2011 tarihinde "İnsanca Sayfı ve Başörtüsüne" özgürlük mitingi düzenlemeyi planladıkları öğrenildi.

BAŞÖRTÜ MİTİNGİ

Miting için hazırlıklara başlanırken, önceki günden itibaren Diyarbakır şehir merkezinin belirli noktalarına ve işyerlerine asılan afişlerle, halk mitingi davet ediliyor.

Aifşlerde, "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük Mitingi"ne "Her Alanda İffet ve Hayâ Her Alanda Rabbimizin Emri Tesettür İçin İstasyon Meydanında Buluşalım" ifadeleri kullanılıyor. Yüzbinlerce kişinin katılması beklenen miting, 23 Ekim Pazar günü saat 12.30'da İstasyon Meydanında gerçekleşecek.

TESETTÜR SEMİNERİ

Öte yandan, Toplumsal Dayanışma, Hizmet ve Şura Derneği(Şura Der) de "Tesettür" adıyla seminer düzenledi.  Seminerde konuşan Şemsa Mecit, başörtüsü ve tesettür Allah'ın emridir diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir Müslüman kadının diğer hususlarda olduğu gibi tesettür emrini yerine getirme hususunda da titiz olmalı ve hiçbir şekilde Yahudi ve Hıristiyanların adet ve giyim şekillerine özenmemelidir.

İSLAM VE KADIN

Eğer İslam düşmanları kadınların üzerinde oynadıkları oyunlarla toplumu ifsat etmeyi başarmışlar ise toplumun fesattan kurtulması yine Müslüman kadının bu doğrultuda vereceği mücadelede başarıya ulaşılması ile mümkündür. Allah'ın izniyle bu yolda mücadelemizde devam etme hususunda kararlıyız ve tesettürümüzden taviz vermediğimiz gibi okuma hakkımızı istemekten de geri adım atmayız."

Mecit herkes gibi başörtülülerin de bu ülkede kamusal alanda görev yapma hakkının olduğunu belirterek, "Bizler de bu ülkenin vatandaşıyız inancımıza göre yaşayacak şekilde bizim de doktor, öğretmen vs olup kamusal alanlarda görev yapabilme hakkına sahip olmamız gerekir." ifadelerini kaydetti.

 

Editör: Haber Merkezi