OSMANİYE - TESSEP, Osmaniye'de başörtü taktıkları için okul yönetimleri tarafından mağdur edilen öğrencilerin ailelerine destek ziyaretinde bulundu.
 
2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte Osmaniye'de başörtüsüyle okumak isteyen kız öğrenciler, sınıflarına alınmadığı gibi, çeşitli baskı ve hakaretlere maruz kalmışlardı.
 
TESSEP Yalnız Bırakmadı
Tesettür Seferberliği Platformu, mağdur aileleri bu sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmadı.TESSEP Osmaniye yetkilileri Abdülkadir Alakuş ve Özgür Palta ile birlikte birçok TESSEP gönüllüsü mağdur kızların ailelerine destek ziyaretinde bulundu.
 
Mağdur aileleri ziyaretleri sırasında açıklamada bulunan TESSEP yetkilisi Abdülkadir Alakuş, Türkiye'de sadece 5-6 ilde okul yönetimlerinin sorun çıkardığını belirterek şöyle konuştu:
"Osmaniye'de de maalesef bütün iyi niyetimize rağmen okul yönetimleri bu çağdışı yasağa çanak tutup kızlarımızı mağdur ediyorlar. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olup mağdur ailelerine gereken desteği vereceğiz.
 
Başörtüsü mağdurlarından Sedanur'un babası Sedat Uçar da, TESSEP yetkililerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek 'Bu zor günlerimizde bizi yalnız bırakmayan manevi desteklerini bizden esirgemeyen TESSEP yetkililerine teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bizim gibi tüm mağdurlara destek olup bu sorunu bir an önce çözüme kavuştururlar.' şeklinde konuştu.(Nurullah Sak)
Editör: Haber Merkezi