Ülke kalkınmasının sürdürülebilirliğinin ve modern anlamda gelişimini tamamlayabilmesinin ancak eğitimli insan gücüyle mümkün olabileceğine dikkati 

Kaymakam Gülenç, kütüphanelerin, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesi olduğunu işaret etti. Bilim, kültür, sanat, edebiyat, tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphanelerin, dünü günümüze, günümüzü yarınlara ulaştıran en önemli yapılar olduğunu ve böylece bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktarmak için kütüphanelerin muhafaza edilmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Gülenç, açıklamasında, “Bilgi çağında olmamıza ve farklı teknolojik depolama yöntemlerinin var olmasına rağmen, kitaba ve kütüphaneye olan ihtiyaç halen devam etmektedir. Bu anlamda bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği içerisinde ücretsiz olarak, her yaştan insanımıza sunan kütüphanelerin toplum içindeki rolleri oldukça önemlidir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, halkımızın bilgi ve birikimlerinin artmasında ve bilinçli birer vatandaş olmaları konusunda yaptığı katkılarla kütüphaneler önemli görevler icra eder. Bu nedenle kütüphanelere yapılacak her türlü desteği sosyal sorumluluğun bir parçası olarak değerlendirmek gerekir. Bu vesile ile ülkemizde Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası’nı fırsat bilerek, kendimiz ve çocuklarımıza en güzel tutkunun okuma alışkanlığı ve en iyi dostun da kitaplar olduğunu hatırlatmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi