Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, ilçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla Diyarbakır’da gerçekleştiği karpuz festivaline Bismilli çiftçimize İlçe Tarım müdürlüğü ve Belediye olarak destek verdik.  Düzenlenen karpuz festivalinde çiftçimiz Adil Aydın 52 kg karpuzu ile birinciliği kazanarak bizi gururlandırdı.” dedi.

Destekler olumlu yansıdı

40 senedir karpuz ürettiğini dile getiren ve ürettiği 52 kilogramlık karpuzla birinci seçilen Adil Aydın da şunları söyledi:

“Yarışmalara sürekli katılıyorum. 9 birincilik, 7 ikincilik, 6 da üçüncülüğüm var. Geçen sene mantar hastalığından dolayı Diyarbakır karpuzu 30 kilograma kadar düştü. Bu sene Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç ve Bismil İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından bize destek verildi. Bu da çiftçimize yansıdı. Bir emeğin karşılığı alındı ve Diyarbakır karpuzu yine 52 kilogramlara kadar çıktı.”

 Gülenç” Bismil Karpuzunu tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz “

Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç yaptığı açıklamada “Bismillimizin güzelliklerini ve üretim zenginlikleri olan, domates, patlıcan, kavun ve karpuzunu ön plana çıkararak zenginliğimizi refaha ulaştırmak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Ama en önemli isteğimiz; karpuzumuzu her yere tanıtmaktır.  Tanıtamayınca, pazara ulaştıramayınca bunu refaha, paraya bir emeğin karşılığına dönüştüremiyoruz. İşte çiftçilerimizi desteklemenin sebebi bu. Burada olduğumuz sürece karpuzu tüm Türkiye’ye tanıtmak çalışacağız. Amacımız bu güzelim topraklarda zenginlik oluşturmaktır.”  İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi