Son olarak Tepe Mahallesinde açılan 4-6 yaş arası kuran kursunu ziyaret eden Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç,  İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ile birlikte kur’an öğrenen miniklerle bir araya geldi.

Başkan Gülenç, Tepe Mahallesinde eski belediye binasında açılan 4-6 yaş grubu Kur’an kursu eğitimi alan çocukları ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilendi.

İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’un da eşlik ettiği ziyarette, minik öğrencilerle uzun süre sohbet eden Başkan Gülenç, eğitimcilerden bilgi aldı.

Çocuklara dini ve kültürel değerlerimizin en doğru şekilde öğretilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gülenç, ‘’Onlar bizim yeşerteceğimiz tohumlardır.  4-6 yaş, eğitimin temelini oluşturan en önemli yaş aralığıdır” dedi.

Kur’an kurslarında görev yapan din görevlilerinin de önemli bir görev üstlendiğine vurgu yapan Başkan Gülenç,”Geleceğimizin teminat olan çocuklarımıza Kur’an kurslarında milli, dini ve manevi eğitim veriliyor. Çocuklarımız insanlığın geleceğini oluşturan en değerli varlıklarımızdır. Ne mutlu bizlere ki milletçe çocuklarımızı güçlü aile bağları sağlam bir toplumsal doku içerisinde sevgiyle koruyarak yetiştiriyor, bu güzel hisleri özümüzde barındırıyoruz” ifadesini kullandı.

Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Gülenç,” Fedakarca görev yapan din görevlilerine de teşekkür ediyorum” dedi.

whatsapp-image-2018-01-04-at-20.28.20.jpeg

Editör: Haber Merkezi