Uşak’ın Sivaslı İlçesi Ağaçbeyli Beldesi’nin, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye olan yaklaşık 3 bin 500 liralık elektrik borcu ödenmeyince, içme suyu pompasının elektriği kesildi. Mağdur olan vatandaşlar, traktörlerle su taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.Ağaçbeyli Belediyesi, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye olan yaklaşık 3 bin 500 liralık elektrik borcunu ödemeyince, beldenin içme suyu pompasının elektriği 2 Ocak’ta kesildi. Bunun üzerine beldede yaşayan bin 164 kişi susuz kaldı. Halk, kullanma suyunu kuyulardan veya traktörlerle getirerek karşılamaya başladı.

Vatandaşlardan 50 yaşındaki Veyis Duman, suların akmaması üzerine Belediye Başkanı Ak Parti’li Turgay Tirit’in beldeyi terk ettiğini ileri sürdü. Duman şöyle dedi:

"Bu bir değil, iki değil. Vatandaş belediyeye su borcunu ödüyor. Ödemeyenler parmakla sayılacak kadar az. Belediye, beldenin içme suyunu sağlayan su pompasının elektrik borcunu ödemediği için elektrik kesilince otomatik olarak sular da kesildi. Bütün belde halkı ve beslediğimiz hayvanlar şu anda mağdur durumda. Başkan da sular kesildiğinden bu yana beldede değil. Yüzünü bile göremiyoruz."

’BAŞKANA ULAŞILAMIYOR’

Belde sakinlerinden 48 yaşındaki Ramazan Alsat da, su kesintisini hemen hemen her ay yaşadıklarını öne sürdü. Alsat şunları söyledi:

"Belediye Başkanı Turgay Tirit’e suların neden kesildiğini sormaya geldik ama başkan günlerdir beldede yok. Belediyede muhatap olacak kişi de bulamıyoruz. Daha önceleri sorduk, ’vatandaşlar parasını ödemiyor’ denildi ama vatandaş parasını ödüyor. Belediye su pompasının elektrik borcunu yatırmadığı için elektrik kesildi. Perişan olduk."

Belediye Başkanı Turgay Tirit’in 2 Ocak’tan bu yana beldede olmadığı ve cep telefonunun da kapalı olduğu belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi