Diyarbakır'da yapılan 2017 Yılı Basınçlı Sulama Sistemleri Hibe Desteklemesi Başvuruları ile ilgili bilgilendirme toplantısında, hibe desteği alacak proje sayısının ve basınçlı sulama sistemleriyle sulanan alanların artırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi tarafından 2017 yılı basınçlı sulama sistemleri hibe desteklemesi başvuruları ile ilgili olarak, Diyarbakır'da faaliyet gösteren sulama firmaları ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bayram Sevinçer, Ziraat Mühendisleri Murat Türker ve Fırat Yaşar ile birlikte elektrik-elektronik mühendisi Aydın Karadağ ve bu alanda faaliyette bulunan birçok firma katıldı.

Toplantıda Diyarbakır'daki çiftçilerin sulama hibelerinden maksimum oranda faydalanmasının hedeflendiği belirtildi.

2017 Yılı Basınçlı Sulama Sistemleri Hibe Desteklemesi Başvuruları ile ilgili düzenlenen toplantıda, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi personellerince, sulama firmalarına başvuru yapacak olan çiftçilerin müracaat dosyalarında olması gereken bilgi ve belgeler ile müracaat esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında, sulama firmalarına gerekli bilgiler verilerek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantının sonunda bu alanda, 2006 yılından bu yana toplam bin 284 projeye 33 bin 588 TL hibe desteği sağlandığı ifade edilerek, 169 bin 179 dekar alana basınçlı sulama sistemleri tesis edildiği belirtildi. Ayrıca başvuru dosyalarında görülen ve dosyaların elenmesine sebep olabilecek eksikliklerin giderilmesi konularında bilgiler sunuldu.

Editör: Haber Merkezi