2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde milletvekili aday adayı olmak üzere istifa eden Mehmet ATALAY’dan boşalan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü’ne, 2010 yılından bu yana BİK Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Yakup KARACA atandı.

Atamaya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 29396 sayılı Resmi Gazete'nin bugünkü (24 Haziran 2015 Çarşamba) nüshasında yayımlandı.

2015/7392 sayılı kararda, Yakup KARACA’nın Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’ne atanmasının Bakanlar Kurulu’nca 9/3/2015 tarihinde kararlaştırıldığı belirtildi.

Yakup KARACA’nın Kısa Hayat Hikâyesi

Basın İlan Kurumunun Genel Müdürü Yakup KARACA, Ordu’nun Korgan ilçesi Koçcuğaz Köyünde 1960 yılında dünyaya geldi. Ordu İmam-Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra 1978-79 eğitim yılında girdiği Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 1985 yılında tamamladı.

Ertesi yıl Devlet Planlama (DPT) Müsteşarlığında planlama uzman yardımcısı olarak memuriyete başlayan Yakup KARACA, bilahare yurtdışında uluslararası ilişkiler alanında ihtisasını tamamlamasının ardından planlama uzmanı oldu.

Başkanlığını Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptıkları İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) sekretaryası olarak da görev yapan DPT Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde 20 yıldan fazla süredir hizmette bulunan Yakup KARACA, bir ara İİT’e bağlı Ankara’da yerleşik İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde (SESRIC) çalıştıktan sonra tekrar DPT Müsteşarlığına dönmüş ve bilahare buradan 2010 yılında emekli olmuştur.

Yaklaşık beş yıldır Basın İlan Kurumunda Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekte olan yeni Genel Müdür Yakup KARACA, evli ve iki çocuk babasıdır. kaynak: Bik gov.tr

Bik Genel Müdürü Yakup Karaca'nın özgeçmişine erişmek için tıklayınız

Editör: Haber Merkezi