Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulunun almış olduğu karar çerçevesinde Basın İlan Kurumu Mardin Temsilciliğinin açılmasına karar vermişti. İlgi karar gereği 
01 Ağustos 2020 tarihi itibariyle temsilcilik açıldı.
Daha önce 5 buçuk yıl boyunca BİK Mardin Şube Müdürlüğü yapan Günbegi BİK Mardin Şube Müdürlüğünün geçtiğimiz yıl kapanmasıyla BİK Diyarbakır Müdürlüğünde görev yürütüyordu. Alınan yeni karar neticesinde BİK Mardin Temsilciliğine atanan Günbegi görevine başladı. 

Uzun yıllar basınla iç içe olan Günbegi, göreve başlaması münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, tekrar Mardin’de olmanın mutluluğunu yaşadığını ve bu göreve layık gören üstlerine teşekkür ettiğini ifade etti. 
Günbegi, “Tekrardan kadirşinas Mardinli hemşerilerimle buluşmaktan dolayı haz ve mutluluk yaşıyorum. Bu buluşturmaya vesile oldukları için BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, BİK Genel Müdür Yrd. Cavit Erkılıç ve BİK yöneticilerime, Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’a, her zaman yanımızda olduklarını hissettiren vefakâr ve kadirşinas basın mensupları, Mardinli hemşerilerime ve aileme teşekkür ediyorum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Hukuk Bilirkişiliği alanlarında aldığım eğitimlerimle, basın mensuplarımızın ilan ve reklamları daha fazla almaları için kamu ve özel sektör ayrımı yapmadan ilgili yöneticileri mesai mefhumu gözetmeden ziyaret edeceğiz ve basın mensuplarına maddi anlamda katkı sağlayacak projeler üreteceğiz.” diye belirtti. 


 Adnan Günbegi kimdir? 
Günbegi, 2009 yılında Basın İlan Kurumu tarihinde bir ilk olarak KPSS ve Yazılı sınavda gösterdiği başarı neticesinde atandığı Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde memurluk ve Muhasebe Şefliği yaptı. 2014 -2019 tarihlerinde ise Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdür V. ve Müdür olarak 5 buçuk yıl görev yaptı. 

Mardin’de görev yaptığı süre zarfında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görev yapan yazılı ve işitsel medyaya can suyu olması için “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam”  programlarıyla onlarca gazetecinin sektöre kazandırılmasına vesile oldu. 

Günbegi görev süresince ayrıca; MÜSİAD ile ortaklaşa Yerel Medyanın Sorunları Çalıştayı, DİKA ile ortaklaşa olarak kamu kurumlarına ve basın mensuplarına yönelik eğitim faaliyetleri, Gazeteciler Cemiyetleri ile basın mensuplarına yönelik eğitimler yapıldı. BİK tarihinde ilk olarak Hatıra Ormanı ve Kuruma ücretsiz yer tahsisinin kazandırılmasına vesile oldu. 
Günbegi evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi