BAŞIBOŞ KÖPEKLERE İKİ FARKLI BAKIŞ
KÖŞE YAZISI
Sokak köpekleri.. İnsanlar.. Ve uygarlık!..
Bismilde köylerde çoğalan köpekleri köylülerin çoğu merkeze yakın bir yerde bırakılıyor. 

Bir bakıyorsun sokaklarda köpek dolu, tabi ki onlarda candır. Barınaklarda aç kalıyorlar. Özgür değiller. Ama Bismilde çöplerde yemek dolu. Birde sokağa çıkma yasaklarında Bismil merkez köpek ve kedilere kalıyor. Belki seviniyorlardı. Meydan bize kalmış diye.... 

Bismil Haber olarak çok defa sokak köpekleri ile ilgili haber yaptık. Bismilde hayvanseverler tepki gösterdi. Millet köpeklere sahip çıksın diye... 

Sokak Köpekleriyle dünyanın her yerinde mücadele edilir. Biz de yer yer ediliyor. Mücadele tarzını eleştirebilirsiniz. Daha uygununu siz önerebilirsiniz.

Köpek barınaklarımızı yetersiz bulup, onların daha mükemmel hale getirilmesi için savaş verebilir, öncülük edebilirsiniz. Hayvanseverlik bu..

Ama köpeği kısırlaştırıp ayni sokağa geri bırakmak, uygarlık da değil, köpekseverlik de..
"Köpek gibi yaşamak" diye bir laf var,

Nedir o?.
Aç bilaç yaşamak, yağmurda, çamurda, karda buzda feci koşullarda sürünmek..
Hele kuduz lafı çıkınca, sopalarla kovalanmak, taşlarla öldürülmek..
Bu mudur, bir yaratığa, hem de insanın en iyi dostu köpeğe layık gördüğünüz yaşam tarzı.

BİSMİL HABERE ÇOĞU VATANDAŞ SOKAK KÖPEKLERİ İLE İLGİLİ HABER YAPIN SOKAKLARDA ALSINLAR DİYOR. 

Vatandaş özet olarak gazetemize şöyle yazıyor. Konuya ilginizden dolayı size sokak köpekleriyle ilgili yaşadığımız zorlukları anlatmak için yazıyorum. Bu konuda maalesef derdimizi anlatacak ve sorunu çözecek bir muhatap bulamıyoruz. 

Bu sorun yüzünden yaşadığımız bölgedeki köpekler nedeniyle o kadar mağduruz ki gece pencerede baktığımızda Bismil köpek dolu diyorlar. 

TEMİZ VE BOL YİYECEKLİ BARINAK LAZIM. GEÇEN SENE BİR VATANDAŞ KÖPEKLER BARINAKLARDA AÇ KİMSE BAKMIYORDU DİYORDU. 

Köpeklerin yeri sokaklar değil, tıpkı medeni ülkelerde olduğu gibi, temiz, sağlıklı barınaklar olmalı ve sokaklardan tüm köpekler toplanarak, sağlık kontrollerinin yapılabildiği, açlık çekmedikleri yeni kurulacak barınaklarda barınmalılar.

Tabii ki bu işi hayvanseverler de sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. 

Hayvansever vatandaşlarımızın, kurulacak barınaklara yardımda bulunarak hayvanlara çok daha fazla faydalı olmaları mümkün olacaktır.
yazan; Bismil Haber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

Editör: Haber Merkezi