Bismil merkez ve Tepe mahallesinde  son günlerde, sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerin sayısında artış gözlemlenirken, havaların ısınmasıyla birlikte sokak ve mahalle aralarına dağılan başıboş köpeklere vatandaşlardan tepki yağıyor. Her cadde ve sokakta sürü halindeki köpeklerle karşılaşan vatandaşlar,  her sokaktan çıkan köpeklerden neye uğradığının şaşkınlığı ve köpeklerin korkusuyla yetkililerin görevlerini yerine getirmelerini istedi.
 

Başka Bölgelerden Bırakıyorlar
Köpeklerin bir çoğunun küpeli ve başka yerlerden bu bölgelere bırakıldığını iddia eden vatandaşlar gruplar halinde gezen köpekler, görenleri korkutuyor. Sadece ilçe merkezinde değil, mahallelerde de sürüler halinde gezen köpekler yüzünden çocuklar sokaklarda oynayamaz hale geldiğini söyleyen Nida Gültekin, insanların köpekler yüzünden rahat rahat gezemez olduğunu ifade etti.


Hayvan Barınağına Götürsünler
Bismil Belediyesi’nin iyi donanımlı bir hayvan barınağına  sahip olduğunu ifade eden Burhan Karademir, “Bismil’de hayvan barınağının olduğunu biliyoruz. Bu barınak niçin yapıldı? Sokaklarda mesken tutmuş, sağlıksız şartlarda yaşayan ve dolayısıyla insan sağlığını tehdit eden hastalıklı hayvanların toplanması ve bu barınağa götürülmesi gerekmiyor mu?” şeklinde konuştu.

02-140.jpg01-102.jpg

55-008.jpg56-002.jpg

Editör: Haber Merkezi