Başhekim Güneş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada; “İnsan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm toplumun önemli hedeflerinden biri olmuştur. Bu nedenle hekimlik mesleği her zaman kutsal, saygın ve onurlu bir meslek olarak görülmüştür.

            Karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen, kutsal mesleğimizin icrasında halkımızın sağlık sorunlarının çözümünde gösterilen insanüstü gayretlerimiz takdire şayandır. Bu emeğin hiçbir maddi değerle karşılanması mümkün değildir.

             İnsan sağlığı için harcanan mesai en mukaddes zaman dilimidir. Daha sağlıklı toplum için ‘Tıbbın tüm dallarıyla etkili, verimli, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak için, her şart ve durumda, bu saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yapmaya devam edeceğiz.

            Halkımıza hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler olmaktan her zaman büyük onur duyduk. Bizler insanımızı yaşatmak adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görevlerimizin başında olmaya devam edeceğiz.

Sağlıklı toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan, doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım” dedi.

Editör: Haber Merkezi