istihbarat birimlerimizin verdiği bilgi üzerine yapılan bir uçuştur. Bu uçuş neticesinde de bu görüntüleri güvenlik güçlerimize geçen insansız hava araçlarıamızın hemen ardından buraya malum iki F-16 uçağımızın kalkması ve bu olayın yaşandığı bölgeyi de uçaklarımız vurmuştur. Daha sonra yapılan tespitlerde bunların sigara, mazot gibi kaçakçılıkları yaptığı bir grup olduğu ortaya çıkıyor fakat bu ana kadar da benim edindiğim bilgiler, arkadaşlarımdan aldığım bilgiler, bu tür kaçakçıları da 3-5 bilemediniz 10 kişilik gruplar.

Kullandıkları yük taşıyıcılar yani katırlar da sayısal olarak çok daha fazla olurmuş. Burada 40 kişilik bir grubun olması, oradaki alınan talihsiz neticelerde de silahlar bu tür hayvanlarla taşınmıştı. Bunların hepsi birer ibretti, tedbirdi. Bu defa ise böyle bir yanlışa güvenlik güçlerimizin düşmemesi talihsiz bir netice. Uludere'deki 3 köyün mensuplarının bu sigara kaçakçılığını yaptığı bir grup.

Bunların yarıya yakını 20 yaş altı diğerleri 20 yaş üstünden oluşan bir gruptu. Bir vatandaşımız yaralı, bu noktada üzüntümüz büyük. Gerek idari ve adli incelemeler yapılıyor. Bildiğiniz gibi dün süratle buraya Diyarbakır'dan adli tıp yetkililerini gönderdik ve oradaki bütün incelemeleri Adli Tıp yetkilileri yaptı, şu sıralar defin işlemleri de bitmiş olmalı. Bütün oradaki, vatandaşlarımız sahiplerine teslim edildi ve böylece de defin işlemleri gerçekleşti. Ben oradaki ailelere başsağlığı dilerken, ölülerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Şuanda gerek Savcılık buradaki çalışmalarını yürütürken bütün görüntüler ki yaklaşık 4 saatlik bir görüntü elimizde mevcut. Bu görüntüler üzerinde de yine TSK ve diğer ilgili birimlerimiz incelemelerini çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalar sonrasında durum çok daha netleşecektir.

Editör: Haber Merkezi