Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 88 yaşındaki annesi Tenzile Erdoğan, 20 Eylül’de karın ağrısı ve yüksek ateş şikayeti nedeniyle başvurduğu İstanbul Medipol Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

1 Ekim’de gerçekleştirilen operasyonla Tenzile Erdoğan’ın safra kesesi alındı.

Ameliyat sonrasında yoğun bakımda klinik tablosu düzelen Erdoğan, iyileşmiş olarak servise nakledildi.

Başbakan'ın annesi Tenzile Erdoğan, bu sabah 07.30'da ani dolaşım yetmezliği tablosunun gelişmesinin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.15’te vefat etti.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Tenzile Erdoğan yarın öğle vakti Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Başbakan Erdoğan, annesinin durumunun ağırlaşması üzerine sabah saatlerinde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile hastaneye geldi. Erdoğan, acı haberi hastanede öğrendi.

Başbakan Erdoğan, annesinin ölümü üzerine hafta sonu olan tüm programını iptal etti.

ANNESİ İÇİN DUA İSTEMİŞTİ

Erdoğan, G. Afrika ziyaretine çıkmadan önce safra kesesi ameliyatı olan annesini ziyaret etmiş, "Annem iyi ama dua edin. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” demişti.

TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Tenzile Erdoğan'ın vefat haberi üzerine hastaneye Erdoğan ailesinin diğer fertleri ve yakınları geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, iş adamı Ali Ağaoğlu da hastaneye gelerek Başbakan Erdoğan'a taziyelerini sundu.

Öte yandan, hastane çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Birçok televizyon kanalı da hastane önünden canlı yayın yaptı.

CENAZE EVE GETİRİLDİ

Başbakan Erdoğan hastaneden makam aracıyla ayrıldı. Ardından Tenzile Erdoğan'ın cenazesini taşıyan araç hasteden hareket etti.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da hastaneden ayrıldı.

Araçlar, Erdoğan ailesinin ikamet ettiği Kısıklı'daki konuta geldi.

Erdoğan'ın Kısıklı'daki evine yakınları da taziye ziyareti için gelmeye başladı. Evin çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

Bu arada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de hastaneye gelerek taziyelerini sundu.

56 YILDIR İSTANBUL'DA YAŞIYORDU

Tenzile Erdoğan, 1933 yılında Rize’nin Güneysu ilçesinde dünyaya gelmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Vesile İlgen'in annesi olan Tenzile Erdoğan, 1955 yılından bu yana İstanbul'da yaşıyordu.

Tenzile Erdoğan'ın gemi kaptanı olan eşi Ahmet Erdoğan ise 8 Aralık 1988'de vefat etmişti.

Editör: Haber Merkezi