İstanbul Sultangazi'de açılışa katılan Başbakan'a silahlı saldırı planlandığı ortaya çıktı. Kalabalığın içindeki eli silahlı saldırganı fark eden korumalar, suikastı son anda engelledi. Saldırganın 32 yaşında F.Y. isimli şahıs olduğu öğrenildi.
 
SON ANDA ENGELLENDİ
 
Akşam gazetesinden Özkan Tamirak'ın haberine göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir suikast planı daha ortaya çıktı… İstanbul Sultangazi Belediye Başkanlığı Ek Hizmet binası açılışına katılan Başbakan'a silahlı saldırının koruma polisleri tarafından son anda engellendiği ortaya çıktı.
 
SİLAHI BAŞBAKAN'IN ARACINA FIRLATTI
 
Açılışın ardından makam aracına binen Erdoğan, vatandaşların arasından ilerlemeye başladı. Hareket halindeki otomobili ve Başbakanlık konvoyu bir süre sonra yavaşladı. Bu sırada konvoyun yanından yaya olarak ilerleyen korumalar kalabalığın arasında bir şahsın elinde silah gördü. Polislerin kendisine hamle yaptığını gören şahıs, elindeki silahı Başbakan'ın otomobiline doğru fırlattı. Üç koruma polisi tarafından etkisiz hale getirilen saldırgan, sivil bir otomobile bindirilerek gözaltına alındı.
Kaynak: www.Haberler.com
Editör: Haber Merkezi