Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4+4+4 eğitim sisteminin TBMM'de yasalaştıktan sonra AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekillerine verdiği yemekte konuşma yaptı.
 
28 ŞUBAT'IN SON İZİNİ TOZLU RAFLARA KALDIRDINIZ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vekillere hitaben yaptığı konuşmada; Mücadelenizden dolayı, özellikle metanetinizden dolayı, kalbi hislerle herbirinizi tek tek tebrik ediyor, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bugün ben çok duyguluyum, TBMM özellikle de sizler, bugün bir kez daha tarih yazdınız. Tarihe silinmeyecek bir not düştünüz, belki bunu biz anlamıyor olabiliriz ama inanıyorum ki gelecek kuşaklar, nesiller bunu anlayacaklar ve bizleri hayırla yad edecekler. Sizin gayretlerinizle, sizin mücadelenizle çıkarılan yasa sadece Milli Eğitim'i ilgilendiren bir yasa değildir, bu yasa Türkiye'de Milli Egemenliğin sahibinin kimin olduğunu bir kez daha teyid etmiş bir yasadır. Çıkardığımız yasa, Türkiye'de demokrasinin ne kadar ileriye ulaştığının ispatı olan bir yasadır. Çıkan bu yasayla egemenliğin millet ait olduğu birkez daha kayıt altına alınmıştır. AK Parti'yi kurarken sıkça tekrarladığımız 'yeter, sözde, kararda milletindir' söylemimiz bu yasayla bir kez daha anlam kazanmıştır. Sizler sadece bir yasa çıkartmadınız, baskıyla, dayatmayla getirilen bir yasayı kendi vicdanınıza ve en önemlisi milletin sesine kulak vererek düzelttiniz. Faşist bir baskıyla gelen düzenleme işte bugün demokratik bir yolla düzeltilmiştir, sizler tarihimize kara bir leke olarak kazanmış 28 Şubat'ın son izini, 28 Şubat'tan 15 yıl sonra geri dönmemek üzere tarihin tozlu raflarına Allah'ın izniyle kaldırdınız.
 
CHP DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMAKTAN KAÇINMADI
 
CHP grup toplantısını Tandoğan'da yapacak kadar iç tüzük bilmeyen bir parti. CHP, ülkenin karanlığa sürüklenemsinde her zaman başrol oynadı. CHP, orduyu göreve çağırmaktan, darbe çığırtkanlığı yapmaktan hiçbir zaman kaçınmadı. Bugünkü yasa ile CHP artık azınlık ile çoğuınluğa hükmenin bittiği anlamıştır.
 

Kore’nin 600 yıllık vazgeçilmez formülü ile forma girin

CHP, Türkiye'de sadece ve sadece demokratik zeminde siyaset yapılacağını bugün bir kez daha görmüştür. CHP, tüm çirkinliğine, hırçınlığına, provokasyonlara rağmen millet iradesini çiğneyememiştir. Tabii ki sadece CHP değil, dümen suyuna giren, CHP ile birlikte omuz omuza veren MHP o da ne yazık ki şiddetle, provokasyonla ifadede ki yakıştıramadğımız şekilde bu yola girmiştir. 12 Eylül halk oylamasında omuz ihlassondakika omuza mücadele veren CHP, MHP ve BDP oradan alamadığı dersi bugün yine buradan almışlardır. Millet tıpki 12 Eylül'de olduğu gibi bu yasa görüşmesinde de kimin kimlerle hareket ettiğini net olarak görmüştür.
 
KILIÇDAROĞLU KUR'AN BİR SÜS EŞYASI DEĞİL
 
Anamuhalefet şöyle bir ifade kullanıyor; Hani önergeyle 9. madde esnasında Kur'an'ın ve Peygamberimiz'in hayatının seçmeli olarak verilmesine yönelik önergeler verilmesinden tabii ki CHP çok rahatsız. Fakat İzmir'de baktım diyor; Biz diyor Kur'an-ı Kerim'i odamızın baş ucunda hep saklarız' böyle diyor. Sayın Kılıçdaroğlu Kur'an bir süs eşyası değil, bir ilham kaynağıdır. Onun için Akif'i biraz okuman lazım, sadece milli marş olarak okumak yetmez, anlamak lazım biraz duymak lazım ama bunlarda öyle birşey yok. 'Biz besmeleyi çeker, okuruz' diyor inşallah öyledir. Bu sizi neden bu kadar rahatsız ediyor, seçmeli ders bu isteğe bağlı, rahat olun, cebir yok istersen gönderirsin neden bundan rahatsız oluyorsun? İşte önemli nokta bu, rahatsızlar çünkü geleceği görüyorlar, neyi görüyor? Çünkü bu milletin ruh kökünde bunun arayışı var, bunu görüyor.
 
8 YIL BOYUNCA ÇOCUKLARIN FORMATLANMASI BİTTİ
 
28 Şubat'ta yapılan neydi. Bu çağda yapılan neydi. Çocukları bırakın okula, camiye bile gönderemiyordunuz. 15 yaşından sonra gönderecekmişsiniz. O çocuk ondan sonra ne öğrensin. Bugün bu yanlışı sizler düzelttiniz.
 
Değerli arkadaşım bugün Türkiye'de 28 Şubat'ın son izlerini sildiniz. Siz hiç bir dayatmaya talimata aldırmadan o yasayı çıkarrtınız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitim sistemi milletimizn istediği şekilde düzenlenmiştir. Sizin sayenizde hem eğitimi hem öğretimi öne çıkaran bir yapıya kavuşturulmuştur. 8 yıl boyunca çocukları formatlama dönemi bitmiştir. Hiç bir aile çocuklarını artık korkmadan meslek liselerine gönderebilecekler. Artık çocukalrımızın, torunlarımızın ayak bileklerinde zincirler olmayacak. İkna odalarının esir aldıkalrı okullar artık olmayacak. Bugün neresinden bakarsanız bakın Türkiye adına önemli bir gün. Tarihe tanıklık ettiğiniz için sizleri kutluyorum. Milli egemenliğe sahip çıktınız. Statü karşısında dimdik durduğunuz için sizleri kutluyorum.
 
DEVLETİN BÖYLE BİR GÖREVİ VAR
 
Çocuklarımıza aydınlık bir rota çizdiğiniz için sizi kutluyorum, çok kısa bir süre önce bir dostum öyle söyledi; Yani ben şimdi, çocuğum geç evlenmiş, artık bu anladığımız manada İmam Hatip Okulu'na mı göndereceğim? dedi. Valla senin bileceğin iş dedim, böyle bir heyecan, coşku vardı. Hani soruyorlar ya, devlet herşeyi hazırlayacak, vatandaşlarına tercihi sunacak, vatandaşta istediğini seçecek. Yapılan budur, ben bir kez daha hepinize tek tek teşekkür ediyorum, gece, gündüz demediniz ve alanı boş bırakmayacağınıza inanıyorum.

Editör: Haber Merkezi