Ferit Karaaslan isimli genç ise şehirdeki işsizlik sorununun bitirilmesi için adımlar atılmasını ve Kürt meselesinin çözülmesini istedi. Bölgede kan akmaya devam ettiğini anlatan Karaaslan, "Diyarbakırlı bir genç olarak, işsizliğin bitirilmesini istiyorum. Özellikle Kürt mesesinin bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bölgede yapılması gereken veya atılması gereken adımların daha fazla vakit geçirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etmek isterim.

DİYARBAKIR'A YENİ STADYUM

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Avdan ise Başbakan Erdoğan'ın 2023 vizyonuna atıfta bulundu. Başbakan Erdoğan'ın geçen yılki Diyarbakır mitinginde verdiği yatırım müjdelerinin en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Advan, "Sayın Başbakanımız geçen yılki Diyarbakır mitinginde, 2023 vizyonu çerçevesinde çok güzel müjdeler vermişti.
 
Kürt sorununa da değinen İl Başkanı Advan, Başbakan Erdoğan'ın 2005 yılında ilk olarak Kürt meselesine ilişkin sorunu sahiplendiğini vurguladı. Advan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanımız Diyarbakır'a her gelişinde ülkemizin daha da özgürleşmesi ve demokratikleşmesi için açıklamalarda bulunuyor. Ayrıca Diyarbakır'ın gelişmesi için büyük projelerle ilgili açıklamalarda bulunuyor.
 
 

Editör: Haber Merkezi